Banes Motor České Budějovice
10.11.2020, Jiří Michal

Odveta s Karlovými Vary je tu, bude Motor úspěšnější?

Po čtyřech dnech opět s tím samým soupeřem. Svěřenci Václava Prospala vyrážejí na led Karlových Varů, které se v Budvar aréně představily v sobotu. Týmy se tak již znají o něco více a můžeme se těšit na taktičtější utkání, než v prvním vzájemném střetnutí. Úvodní vhazování je naplánováno na středečních 17:30 hodin. Utkaní můžete sledovat buď prostřednictvím streamu zde, popřípadě textový komentář najdete tady.

ENERGIE KARLOVY VARY

Nestihl uběhnout ani týden a oba dva celky se po jednom nespolečném zápase opět setkávají. V sobotu Karlovy Vary na ledové ploše Českých Budějovic dokázaly ukořistit výhru 5:4. Tři body zapsal Jakub Lauko za gól a dvě asistence, na kterého si tak bude muset dát budějovická obrana speciálně pozor. V pondělí už však celek Martina Pešouta tak úspěšný nebyl. Proti Třinci nastoupil v podobné sestavě, ovšem inkasoval sedm branek a do sítě Ocelářů dokázal dopravit pouze dva pokusy. Západočeši se tak s devíti body drží na 6. místě tabulky extraligy. Nejproduktivnějším hráčem celku je aktuálně Jakub Flek s pěti body za pět vstřelených branek. Jako jednička vícekrát Filip Novotný s procentuální úspěšností 90,79 % a průměrem 3,12 inkasovaných gólů na zápas. Proti Třinci ale dostal přednost Jan Bednář, který vydržel v bráně celé utkání, ale po inkasovaných sedmi brankách je otázkou, kdo se do brány postaví proti Motoru.

Sestava Karlových Varů ze zápasu s Třincem (9. 11.)

Bednář – M. Rohan, Šenkeřík, Graňák, Plutnar, Pulpán (A), Zábranský, Weinhold – Lauko, Hladonik, Flek – T. Mikúš, Vildumetz, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý, Vondráček.

Z tábora Motoru

Restart Tipsport extraligy nebyl pro Jihočechy příliš úspěšným obdobím. Hned v prvním utkání svěřenci Václava Prospala dlouho drželi krok s karlovarskou Energií, ale zápas si nechali utéct v poslední třetině a prohráli o jedinou branku. V pondělí opět na jihočeský led zamířila Mladá Boleslav a taktéž si odvezla zpět do města automobilky vítězství o jeden jediný rozhodující gól, ačkoliv Motor vybojoval alespoň bod za remízu po šedesáti minutách. České Budějovice se tak aktuálně nacházejí bez výhry na předposledním místě tabulky se ziskem tří bodů a na první vítězství po návratu do soutěže bude jistě celek z jižních Čech útočit hned ve středu. Trenérský tým bude těžit z poznatků z posledního vzájemného utkání. Lídrem kabiny je s nejvíce body Martin Novák (3+2), který zároveň spolu s Martinem Beránkem a Vítem Christovem plní roli nejpilnějších střelců týmu.

Sestava Motoru ze zápasu s Mladou Boleslaví (9. 11.)

Čiliak – Vydarený, Plášil, Pavel, Allen, Pýcha, Slováček – Prokeš, Christov, D. Voženílek – M. Novák, R. Přikryl, Beránek – Karabáček, Indrák, Z. Doležal – Raška, Michnáč, Jonák.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Pro středeční zápas využijeme poznatky ze sobotního vzájemného utkání. Příprava bude o doplnění informací k soupeři, které máme ještě v hlavách. Úterní trénink byl výborný. Na to, že kluci ztratili dva zápasy v závěru, jsme byli příjemně překvapení, že kluci měli hlavy nahoře, což je potřeba. Herní projev proti Boleslavi byl kvalitní, hru jsme de facto kontrolovali. Naše nedisciplinovanost, kdy jsme obrátili naši přesilovku v oslabení, rozhodla. Ukázali jsme si statistiky trestů, děláme fauly hokejkou a ve špatných zónách, v útočném či ve středním pásmu. Nejedná se tak o nic, co bychom nemohli ovlivnit, v tom zůstáváme pozitivní. Je to o první výhře, je těžké si současným obdobím procházet a nespraví to nic jiného, než výhra. Do zápasu ve Varech už naskočí Míra Holec, do nedělního zápasu pak bude připraven Matouš Venkrbec. U Davida Gilberta se situace zkomplikovala, není to spojeno se zraněním nosu z tréninku. Sám se cítí dobře, ale neprošel sportovní prohlídkou a doktoři chtějí mít jistotu. Nechceme nic riskovat, David zůstává monitorován lékaři a během listopadu se u něj rozhodne, co bude dál."


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....