Banes Motor České Budějovice
15.11.2020, Petra Bicková

Dostaneme se z toho tvrdou prací, říká Matouš Venkrbec

Motor přivítal na svém ledě lídra tabulky. Do zápasu se po delší době vrátil Matouš Venkrbec, který chyběl v minulých zápasech kvůli zranění. I přesto, že urostlý útočník byl u mnoho šancí, podlehli nakonec domácí Plzni 1:5. Jak hodnotí zápas proti prvnímu celku tabulky a další prohru?

Matouši, vy jste nastoupil po delší pauze zaviněné zraněním a hned proti lídru tabulky, jak jste se v zápase cítil?
Před zápasem jsem se cítil dobře, věřil jsem si na něj, protože jsme s Plzní odehráli letos už tři zápasy a všechny byly vyrovnané, hlavně ten soutěžní. Věřil jsem, že s nimi udržíme krok, a že si připíšeme první vítězství. Bohužel ale v tomhle zápase měl soupeř navrch, my si teď moc nevěříme a je to hrozně vidět. Jdeme hrozně dolů se sebevědomím.

Jaká byla příprava mužstva na zápas proti prvnímu celku tabulky? Připravili jste se nějak na první útok Plzně?
Připravovali jsme se standardně, což znamená velmi precizně. Víme o tom, že v té první pětce mají ty individuality, to je jasné. My je můžeme přehrát týmovým výkonem, tvrdou prací a můžeme ty jejich hráče udržet, když jim nedáme prostor. Ale oni si dokázali pomoci v přesilovkách a my jsme to nezvládli.

Vy jste měl v první třetině v přesilové hře velkou šanci. Z mého pohledu to vypadlo, že scházelo málo.
Jsem z toho zklamaný. Těch šancí jsem tam měl víc a tahle první byla hrozně důležitá. Chtěl jsem si to posunout do protipohybu a zasunout to za něj a nevím, proč mi to uteklo. Budu se na to ještě dívat. Na přesilovce mám důvěru, měl jsem tam tři šance. Je to velká škoda.

Matouš Venkrbec proti Plzni:

Body: 0
+/-: 0
Čas na ledě: 18:48

Od druhé třetiny hrála Plzeň uvolněně, a naopak pro vás to bylo hodně těžké.
Neřekl bych, že jsme to nějak odevzdali. Loni se nám to stávalo také, že jsme prohrávali o tři góly, a nakonec jsme to otočili. Tady nám chybí ta víra. Tak to je a my se z toho dostaneme tvrdou prací, nic jiného nás nečeká.

Přesilovky soupeře v podání Gulaše s Mertlem a Musilem vypadají jednoduše. Vy jste specialista na oslabení. Dá se to ubránit proti takovým borcům?
Určitě dá, jsou to jen lidi. A třeba se toho dá i využít, když Gulaš chce, aby se to hrálo jen přes něj. A když jim to nejde a my k nim přistupujeme včas, jsou nevrlí a můžeme toho využít, ale dneska to nešlo. Bránit se to samozřejmě dá, ale ta kvalita je obrovská.

Jak moc vám schází diváci? Nejsou právě oni pro vás tím hnacím motorem?
Po zápase jsem seděl v šatně a říkal si, že je to hrozný paradox po tom postupu. Hrajeme extraligu, ale jako kdyby to nebyla pravda. Fanoušci tomu hrozně chybí, atmosféra celkově. Neříkám, že bychom vyhrávali s fanoušky, my si to máme na ledě vyhrát sami, ale té atmosféře to chybí.

Příště jedete do Třince, který je v tabulce na třetím místě. S čím tam pojedete?
Nemůžeme tam jet ustrašeně. Je to vynikající tým a možná nejlepší v celé extralize. My věříme, že náš hokej funguje, i když máme devět proher. Můžeme s naší hrou uspět i v Třinci. Dáme hlavy dohromady, sebereme sebevědomí a nesmíme se složit, když dostaneme gól.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....