Banes Motor České Budějovice
16.11.2020, Jiří Michal

Motor zajíždí k televiznímu utkání na led Třince, porazí posledního mistra?

Po nedělní prohře s Plzní zavítá mužstvo s cílem poprvé vyhrát na led Třince, který si v Tipsport extralize vede velmi dobře. Pro výběr Václava Prospala se tak jedná o další těžký test. Souboj s Oceláři startuje od 14:20 a vy jej můžete sledovat v živém vysílaní České televize nebo prostřednictvím streamu na Hokejce zde, popřípadě textový komentář najdete tady.

HC OCELÁŘI TŘINEC

Oceláři mají za sebou odehráno pouhých sedm utkání, tedy o dvě méně než Motor. Mužstvo Václava Varadi mělo výborný vstup do sezony a nadále v dobrých výkonech pokračuje i po restartu sezony. Třinec dokázal zatím v každém utkání vyhrát a ztratil bod pouze jednou po výhře v prodloužení s brněnskou Kometou.

Pohodu v kabině Ocelářů značí i pohled na individuální statistiky. Matěj Stránský je aktuálně druhý v produktivitě celé soutěže. Na svém kontě má 14 bodů zásluhou osmi gólů a šesti asistencí a plní tak roli nejlepšího střelce týmu i soutěže společně s plzeňským Tomášem Mertlem. Hned o příčku níže mu sekunduje Martin Růžička, který nasbíral taktéž 14 bodů (4+10) a je nejlepším nahrávačem soutěže. Jistotu v bráně představuje Josef Kořenář, který odchytal tři zápasy, ale řadí se mezi špičku extraligy. Jakub Štěpánek toho odchytal o něco více a jeho průměr činí 90,32 %.

V posledním utkání třinečtí hráči nastoupili proti Zlínu, ve kterém zvítězili na vlastním ledě. Domácí svého soupeře zasypali 41 střelami a pět z nich dokázali přetavit v gól. Zlínští vystřelili pouze devatenáctkrát, přičemž dvě skončili za zády Jakuba Štěpánka. Dvěma góly se blýskl Ondřej Kovařčík.

Sestava Třince ze zápasu se Zlínem (15. 11.)

Štěpánek (Kořenář) – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Chmielewski, Marcinko, Zadina – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Dravecký (A), Roman, Hrehorčák – Hrňa.

Z tábora Motoru

Hráči Motoru již opravdu prahnou po výhře a čím déle čekání trvá, tím je to pro celek nepříjemnější. Pomyslným odpichovým stupínkem může být již utkání s Třincem. Pro oba celky se bude jednat o první vzájemný zápas.

Budějovice to nebudou mít lehké, Třinec je zatím v extralize dominantní podobně jako Plzeň, se kterou svěřenci Václava Prospala padli v minulém zápase poměrem 1:5. Celkově na svém kontě v tabulce čítají tři body. Nejvíce bodů z kádru má nastřádáno Martin Novák, který vstřelil tři góly a dvakrát asistoval. "Třinec je asi nejlepším týmem ligy, na žádném postu nemá slabinu a je skvěle organizovaný. Čeká nás nejtěžší zkouška, musíme podat daleko lepší výkon než proti Plzni. Vzhledem k brzkému začátku zápasu jsme odjeli do Třince už v pondělí, v Třinci přespíme," říká k televiznímu utkání proti Ocelářům asistent trenéra Aleš Totter.

Sestava Motoru ze zápasu s Plzní (15. 11.)

Čiliak (Patera) – Plášil, Vydarený (A), Slováček, Pýcha (C), Allen, Pavel – Beránek, Venkrbec, Christov – Z. Doležal, R. Přikryl, M. Novák (A) – D. Voženílek, Raška I, Michnáč – Karabáček, Prokeš, Jonák.

Televizní utkání

Sledovat zápas Motoru tentokrát budou moci fanoušci nejen na HokejkaTV.cz, ale i ve vysílání stanice ČT Sport, která zařadila utkání do své nabídky – odkaz na internetové vysílání zde
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....