Banes Motor České Budějovice
19.11.2020, Michal Špírek

Albert Michnáč: Na Vítkovice jsme dobře připraveni, máme na ně!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Je druhým nejmladším z nastupujících hráčů MADETY Motor. Útočník Albert Michnáč se v minulém kole proti Třinci dočkal premiérové extraligové trefy v dresu Motoru, v šesti zápasech sezóny nasbíral tři body. "Na Vítkovice máme," vyhlašuje Michnáč před dalším utkáním.

V posledním zápase jste si připsal druhý extraligový gól v kariéře. Za ten první jste vyhrál Zlatou helmu, tenhle tak pohledný na oko nebyl. Jak byste ho popsal?
Hodně dobře to udělal hlavně Adam Raška, který se uvolnil. Já jsem jel do brány, Adam chtěl puk zasunout, gólman to chytil a já puk jen dorazil. Takže to byla výborná Adamova práce a já jsem rád, že jsem konečně dal v této sezóně gól, protože už v předešlých zápasech jsem měl docela dost šancí. Prolomil jsem to a snad už to teď půjde lépe.

Ice time jste neměli nijak veliký, ale ve formaci s Raškou a Karabáčkem jste působili jako aktivní, kreativní trojice. Jak vám to spolu sedí?
Naše formace dala branku při prvním střídání ve druhé třetině, poté už jsme chodili na led více a častěji. Myslím, že jsme hráli docela kvalitně, s oběma si na ledě rozumím a hraje se mi s nimi dobře. Myslím, že spolu zůstaneme i na příští zápas.

Byl jste nasazován i na přesilovku. Jste určen jako hráč na hru v početní výhodě?
Je to tak, jsem ve druhé přesilovkové formaci.

V úvodu ročníku jste se ale do sestavy nedostával. Před přerušením sezóny jste chyběl ve čtyřech z pěti zápasů, jak jste to bral?
Nevešel jsem se do sestavy. Pracoval jsem na sobě, snažil se dostat zpět a dělal co po mně trenéři chtějí. Prostor, co teď mám, se snažím využít.

A co po vás trenéři vyžadovali?
Lepší defenzivní práci. Směrem dopředu výhrady myslím nemají, ale v defenzivní části musím pracovat lépe. Soustředím se tak na to plnit si svoje povinnosti dozadu.

Otázka, kterou si kladou všichni fanoušci. Kdy už to zlomíte a připíšete si první výhru?
Já doufám, že v pátek. Myslím, že na to máme, podle mě nám stačí jedna výhra a celé se to otočí a začneme více vyhrávat. Jsme na Vítkovice dobře připraveni a já tomu věřím.

S Vítkovicemi už Motor jednou hrál, jaký čekáte zápas?
V tom zápase jsem nenastoupil, ale kluci s nimi hráli dobrý zápas, prohráli v prodloužení. Herně na ně určitě máme.

Třeba Milan Gulaš mluvil po vzájemném zápase mluvil o tom, že na našem týmu už je vidět určitý blok z porážek. Jak to máte osobně, dovolí si hráč na ledě méně při vědomí, že jeho tým prohrává?
Je možné, že někdo to tak má, že ta deka na hráče s přibývajícími porážkami padá a snaží se hrát jednodušší hokej, aby se vyvaroval nějaké výraznější chyby. Tohle můj případ není, na ledě si věřím, mám na ledě nějaké sebevědomí, s pukem si dovolím. Takže s tímto problém nemám, snažím se hrát svoji hru a vytvářet si šance s pukem.

Do Vítkovic jedete v den zápasu. Vadí vám osobně delší cestování k utkání?
Úplně ideální to není, ale není to nic až tak hrozného, na tohle by se každý profesionální hráč měl umět připravit a před zápasem se pořádně rozcvičit.

Po Vítkovicích vás čekají dva domácí souboje s Libercem a Zlínem. Ale obecně vzato, je v současné době pro tým vůbec nějaká výhoda hrát doma, když se hraje bez fanoušků?
Největší nevýhoda pro hostující celek je právě to dojíždění. Hrát doma je mnohem pohodlnější. Fanoušci obzvlášť u nás na zimáku moc chybějí, mohli by nás popohnat. Tahle výhoda se vytratila.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....