Banes Motor České Budějovice
19.11.2020, Jiří Michal

Po Třinci zajíždí Motor do Ostravy. Dokáže proti Vítkovicím opět bodovat?

Po úterní porážce v Třinci se družina Václava Prospala vydá na led Ostravar arény, kde svá utkání hraje mužstvo Vítkovice Ridera. Oproti dvěma předchozím utkáním se již nejedná o celek z nejvyšších příček tabulky, ovšem svou kvalitu má, v minulém kole například vyloupil Liberec. Utkání začíná v 17:30 a vy jej můžete sledovat pomocí streamu zde, popřípadě textový komentář najdete tady.

HC VÍTKOVICE RIDERA

Vítkovice se nacházejí na osmém místě tabulky Tipsport extraligy s aktuálním ziskem dvanácti bodů z osmi odehraných utkání. Svěřenci trenéra Mojmíra Trličíka jsou nejméně vylučovaným kádrem v soutěži, jejich aktuální sok má naopak nejvíce trestných minut. Vítkovičtí ale mají absolutně nejhorší procentuální úspěšnost využití přesilových her, která činí pouze 3,23 %.

Lídrem vítkovické kabiny je Dominik Lakatoš, který nasbíral již devět bodů zásluhou sedmi branek a dvou nahrávek. Zároveň je tak i nejlepším střelcem týmu. O jeho užitečnosti hovoří i hodnota v tabulce pravdy, která čítá pět kladných bodů. Roman Polák po návratu z NHL vládne Radegast indexu celé soutěže a zároveň je aktuálně třetím nejvytěžovanějším mužem týmu. Daniel Dolejš v tabulce statistik dominuje se svojí úspěšností 96,23 % a průměrem 1,34 obdržených branek na zápas, odchytal však pouze tři duely. Miroslav Svoboda nastoupil do brankoviště Vítkovic již pětkrát a disponuje průměrem 90,48 % a průměrem 3,06 obdržených branek na zápas.

V posledním utkání se Vítkovickým dařilo a připsali si na svůj účet cenný skalp libereckých Tygrů. Lépe postavený Liberec se nedokázal proti Dolejšovi prosadit a prohrál poměrem 0:3 na vlastním ledě. Za Vítkovice skórovali Lukáš Krenželok, Tomáš Kubalík a Dominik Lakatoš.

Sestava Vítkovic ze zápasu s Libercem (17. 11.)

Dolejš (Mi. Svoboda) – Štencel, R. Polák, L. Kovář, Polášek (C), Trška, R. Černý, Koch – V. Polák, Hruška (A), Lakatoš – Schleiss, L. Krenželok (A), Šišovský – Dej, J. Mikyska, Mallet – Dočekal, Werbik, T. Kubalík.

Z tábora Motoru

Z prvních deseti utkání se Českým Budějovicím nepodařilo ani jedinkrát vyhrát a tým pevně věří, že černá série brzy skončí. Každá porážka je pro hráče čím dál tím více frustrující, zlepšit náladu se tak hráči Motoru budou pokoušet již ve Vítkovicích.

Kádr jihočeského mužstva trápí především počet trestných minut, ve kterém je právě Motor nejhorším v celé lize. Na svém kontě má aktuálně tři body, ale svůj první bod bral právě na svém vlastním ledě proti Vítkovicím po prohře po prodloužení.

„Proti Vítkovicím jsme již hráli, je tam velké hřiště, takže bude rozhodovat hlavně rychlost. V obraně mají spoustu velkých hráčů, v osobních soubojích budou hodně silní. Domácí budou i povzbuzení výhrou v Liberci, kdy se jim podařilo udržet čisté konto. Musíme tak vstoupit do zápasu co nejlépe. Udělali jsme nějaké drobné změny v sestavě. Vyvarovat se také musíme faulům, které nás hodně trápí. Budeme se snažit udělat vše pro to, abychom konečně urvali první vítězství,“ sdělil asistent trenéra Aleš Totter pro klubový web před zápasem.

Sestava Motoru ze zápasu v Třinci (17. 11.)

Čiliak (45. Patera) – Vydarený (A), Plášil, Pýcha (C), Slováček, Pavel, Allen – Christov, Venkrbec, Jonák – M. Novák (A), Prokeš, D. Voženílek – Beránek, R. Přikryl, Z. Doležal – Michnáč, Raška I, Karabáček..

Permanentkáři mají videopřenosy bezplatně

Permanentkáři Motoru mohou zápasy Motoru sledovat bezplatně na HokejkaTV.cz, a to až do doby, dokud se fanoušci nevrátí zpět na stadiony. Jak se přihlásit k přenosu najdete zde.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....