Banes Motor České Budějovice
23.11.2020, Jiří Michal

Dvojutkání se Zlínem je tady, dokáže Motor v televizním utkání poprvé zvítězit doma?

V úterý čeká na MADETU Motor druhý domácí zápas v řadě a první střetnutí s Berany ze Zlína v rámci nadcházejícího dvojutkání. Pokud se svěřencům Václava Prospala podaří zvítězit nejlépe za tři body, může se Motor odlepit z posledního místa v tabulce. Utkání startuje v 17:20 a vy jej můžete sledovat buď prostřednictvím obrazovek ČT sport, streamu na Hokejce zde, popřípadě textový komentář najdete tady.

PSG BERANI ZLÍN

Zlínu se zpočátku také příliš nedařilo, ovšem první výhru dokázali svěřenci Roberta Svobody urvat ve čtvrtém kole proti Pardubicím, o dvě kola později zvítězili na ledě Olomouce a hned poté opět porazili pardubické Dynamo po nájezdech. Od té doby Berani na své další body čekají. Konkrétně prohráli již čtyři utkání v řadě a na ledě Motoru by tak jistě svou černou sérii rádi ukončili. Na svém kontě tak mají osm bodů z jedenácti odehraných zápasů a drží dvanáctou pozici zaručující play off.

Nejproduktivnějším mužem sestavy je útočník Antonín Honejsek, který během jedenácti utkání nasbíral devět bodů. Nejvíce branek nastříleli zadák Daniel Gazda a forvard Bedřich Köhler, kteří slavili vlastní trefu již čtyřikrát. Libor Kašík a Daniel Huf mají podobné brankářské statistiky. Zlín se potýká s marodkou, proto v poslední době posílil třeba o útočníka Michala Poletína.

V posledním utkání nastoupil Zlín na ledě Komety a osudným se mu stala právě první polovina utkání, kdy ve 31. minutě prohrával již 0:4. Do sítě Brna se sice dokázali trefit později Gazda s Honejskem a Kubišem a skóre bylo v tu chvíli o jednu branku, ale na body to nestačilo. Domů tak Berani odjížděli s prohrou 3:5, když v 60. minutě inkasovali do prázdné branky. Trest do konce utkání vyfasoval útočník Köhler za seknutí soupeře do rozkroku a proti Motoru po uložení jednozápasové stopky od disciplinární komise nenastoupí.

Sestava Zlína ze zápasu s Kometou (22. 11.)

Kašík (Huf) - Řezníček, Nosek (A), Gazda, Suhrada, Novotný, Žižka (C), Hamrlík - Šlahař, Honejsek, Okál - Köhler, Herman, Poletín - Ondráček, Karafiát, Hejcman - Kubiš (A), Sedláček, Dobiáš Trenéři: Mařák, Hamrlík, Hrazdira.

Z tábora Motoru

České Budějovice dokázaly urvat první výhru ve Vítkovicích a s ní získat i nový nádech. V posledním utkání s Libercem bylo blízko ke druhé výhře, ale nakonec Jihočeši brali pouze bod za prohru po nájezdech i díky skvělému výkonu Jiřího Patery. Se Zlínem mají hráči Motoru ještě větší motivaci, jelikož se můžou opět odlepit ze dna tabulky nejvyšší soutěže. Na svém kontě mají nyní sedm bodů.

Do čela produktivity Motoru se dostal kapitán Pavel Pýcha, který má shodně s Antonínem Honejskem, tedy devět bodů (3+6). V tabulce nejlepších střelců mužstva se osamostatnil Martin Novák, který skóroval již pětkrát. Ve statistice gólmanů, co se týče úspěšnosti zákroků, vyletěl v rámci soutěže na třetí místo Jiří Patera, jehož průměr činí 1,82 gólu na zápas a úspěšnost 93,70 %. „Gólmani ví, kdo se zítra postaví mezi tři tyče, ale nechceme zatím sdělovat, který z nich dostane přednost,“ komentoval asistent trenéra situaci ohledně brankoviště.

„My chceme navázat na ty zlepšené výkony od druhé třetiny z posledních zápasů a přáli bychom si konečně vyhrát také doma. Zlín je nám v tabulce blízko a samozřejmě bychom se rádi přiblížili právě dvanáctému místu a měli lepší vyhlídky k předkolu play off, což je náš hlavní cíl. Věřím, že naše sebevědomí každým zápasem bude narůstat, abychom zjistili, že v této soutěži můžeme hrát důstojnou partii s každým celkem a pravidelně vyhrávat. Rozhodovat bude náš pohyb, tlačení se do předbrankového prostoru a vyhrávání osobních soubojů,“ sdělil asistent trenéra Aleš Totter před zápasem pro klubový web.

Sestava Motoru ze zápasu s Libercem (22. 11.)

Patera (12.–13. Čiliak) – Pýcha (C), Plášil, Lytvynov, Vydarený (A), Pavel, Allen (A) – M. Novák, R. Přikryl, Z. Doležal – Michnáč, Raška I, Karabáček – Christov, Venkrbec, D. Voženílek – Jonák, Beránek.

Permanentkáři mají videopřenosy bezplatně

Permanentkáři Motoru mohou zápasy Motoru sledovat bezplatně na HokejkaTV.cz, a to až do doby, dokud se fanoušci nevrátí zpět na stadiony. Jak se přihlásit k přenosu najdete zde.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....