Banes Motor České Budějovice
28.11.2020, Petra Bicková

Druhé vítězství je pro nás hodně podstatné, říká Adam Raška

Ve 21. kole extraligy se Motor vydal na odvetu do Zlína. Tentokrát si odváželi domu tři body Jihočeši. K výhře pomohl i Adam Raška, který si v zápase připsal celkem tři asistence. Jak hodnotí útočník Motoru zápas proti Beranům?

Motor hostil v Budvar aréně stejného soupeře o tři dny dříve, kde však utrpěl porážku. „Doma jsme ten zápas ztratili v posledních deseti minutách. Ty tři body jsme teď potřebovali, abychom se udrželi v tabulce kolem ostatních týmů a neztráceli na ně,“ říká Raška.

Odveta s Berany byla dramatická až do samotného konce, nakonec ale tři body brali svěřenci Václava Prospala. „Mám hroznou radost, že jsme dokázali vyhrát a připsali si druhé vítězství, je to hodně podstatné,“ říká muž asistencí v zápase proti Zlínu Raška.

Do zápasu opět naskočil David Gilbert, který vystřídal Václava Karabáčka. Hned v prvním střídání Raška přihrál kanadskému útočníkovi na gól. Jak zhodnotil Raška tuto změnu v sestavě? „Změny dělá trenér, ale myslím, že se nám zápas povedl. Dali jsme gól při prvním střídání, pak v přesilovce druhý. Tím, že nám to tam napadlo hned na začátku, se nám pak hrálo dobře celý zápas. Tahle lajna sedí, na ledě se vidíme,“ hodnotí výkony svého útoku Adam Raška.

Raška oslavil 26. listopadu narozeniny. “Beru výhru proti Zlínu jako menší, nebo vlastně v této situaci větší, dárek k narozeninám," prozradil oslavenec Raška.

Na Motor čeká další dosažitelný soupeř. Do Budvar arény dorazí Olomouc. „Olomouc je o bod před námi a celkově závěr tabulky je nahuštěný. Potřebujeme opět udělat další body, abychom se posunuli a začali stoupat tabulkou výše,“ hodnotí dalšího soupeře Raška.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....