Banes Motor České Budějovice
01.12.2020, Denisa Józsová

Motor čeká duel s předposledním, znovu. Pošle Pardubice na dno?

Už v minulém utkání Jihočeši hráli s předposledním týmem tabulky, konkrétně s Olomoucí. Ta vyhrála a posunula se tabulkou vzhůru. Tentokrát se Jihočeši vydají na hřiště Pardubic, které jsou jen o místo před nimi. Navíc jen o jediný bod, a tak vítěz zápasu by měl být přinejhorším třináctý. Poražený půjde na dno extraligové tabulky. Úterní utkání můžete sledovat od 18:00 prostřednictvím onlajny.com. Zápas bude možné také zhlédnout na portálu HokejkaTV.

HC Dynamo Pardubice

Pardubice v posledních letech okupují spíše spodní příčky extraligové tabulky. To se navíc letos nemění. Východočeši jsou na tom jen o bod lépe než Motor a nachází se na třináctém místě. Dynamo má po Motoru druhý nejvyšší inkasovaný počet branek, těch je před vzájemným duelem padesát dva. Pardubice mají však odehráno o jedno utkání méně. Zlepšit tyto statistiky by měl Daniel Vladař, který se stal novou posilou Východočechů v brankovišti. V Pardubicích by měl působit do konce kalendářního roku.

Východočeši brali v posledních třech zápasech tři body. V prvním duelu nestačili doma na Liberec celkem jednoznačně 1:4, avšak v následném duelu vyhráli na domácím ledě nad Litvínovem 2:1. Poslední zápas sehrály Pardubice znovu na pardubickém ledě. Do utkání ale nevstoupili ideálně, když už po první třetině prohrávali o tři branky. Následně se sice vzchopily a snížily na rozdíl jedné branky, jenže vyrovnat nedokázaly. Venku tak Dynamo padlo těsně 2:3. Do první duelu také naskočila výše zmíněná posila v podobě Daniel Vladaře, avšak ani on prohře nezabránil.

Sestava Pardubic ze zápasu s Mladou Boleslaví

Vladař – Kolář, Nakládal, Mikuš, Hrádek, Ďaloga, Holland, Zdráhal – Svačina, Poulíček, Tybor – Camara, Mandát, Claireaux – Blümel, Rohlík, Paulovič – Kusý, Anděl, Zeman.

Z tábora Motoru

České Budějovice čekaly na návrat do nejvyšší soutěže sedm let. A návrat si nejspíše představovaly trochu jinak. Po patnácti kolech mají na svém kontě deset bodů, které znamenají poslední pozici. Jen o bod před nimi jsou však Pardubice. Prvního vítězství se Motor dočkal na ledě Vítkovic, kde předvedl hodně stylovou kanonádu a vyhrál 7:0. Dohromady však Jihočeši brali jen dvě vítězství, to druhé zapsali v pátek na ledě Zlína, kde vyhráli 3:2. V posledním duelu se utkali v Budvar aréně s Olomoucí. V tomto utkání záhy prohrávali, když na samém začátku Hanáci využili přesilovou hru pět na tři, kterou využili. Motor však během jednatřicet sekund otočil skóre a měl na své straně psychickou výhodu. Ta nestačila. Olomoučtí hokejisté třemi brankami stav otočili a vyhráli 4:1. Trenér Václav Prospal zhodnotil utkání poměrně jasně: „To, co jsme dneska předvedli, má hodně daleko k extraligovému výkonu. Měli jsme strašný začátek utkání. Jsme po právu nejvylučovanější tým soutěže. Přijede soupeř, který se poslední dobou trápí a my mu nabídneme přesilovku pět na tři. Z naší strany to nemělo s extraligovým hokejem vůbec nic do činění.“

Další zápas čeká Budějovice v Pardubicích a Jihočeši by potřebovali získat tři body. To každopádně potvrzuje i bek s číslem dvaadvacet, tedy Jakub Suchánek: „Já se v současné chvíli těším na každý zápas, který odehrajeme. Pardubice jsou jedním z týmů, který se pohybuje okolo nás. Bude to důležitý zápas. Chceme body a chceme určitě uspět.“

Sestava Motoru ze zápasu s Olomoucí

Patera – Pýcha, Plášil, Vydarený, Suchánek, Lytvynov, Pavel – M. Novák, R. Přikryl, Z. Doležal – Michnáč, Raška I, Gilbert – Christov, Venkrbec, Beránek – Karabáček, Jonák, L. Bednář.


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....