Banes Motor České Budějovice
02.12.2020, Michal Špírek

O nominaci na mistrovství světa dvacítek zabojuje několik hráčů Motoru

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Trenéři české reprezentace do dvaceti let zveřejnili podobu nominace na závěrečný přípravný kemp ve Vyškově. Na jihu Moravy se dohromady 42 hokejistů popere o účast na mistrovství světa v Edmontonu, které se bude konat od 25. prosince do 5. ledna. Mezi nominovanými nechybí ani hráči z motorácké líhně.

Trenéři reprezentační dvacítky pozvali na závěrečný kemp před vrcholnou mládežnickou akcí roku nezvykle vysoký počet hokejistů, a to rovnou 42. Do této nominace se dostal útočník MADETY Motor Martin Beránek a dále hráči Motoru, kteří v sezóně dosud působili na hostování v Litoměřicích - obránce Šimon Kubíček a útočníci Pavel Novák s Matějem Tomanem.

Devatenáctiletý Martin Beránek nastoupil ve všech extraligových zápasech Motoru a s šesti body je v lize nejproduktivnější ze všech mládežníků. Ze všech hráčů spadající do kategorie U20 má také nejvyšší čas strávený na ledě (v průměru přes 15 minut na zápas), Beránek je také často nasazován při oslabení (se 42 minutami strávenými na ledě při oslabení se řadí do první třicítky všech extraligových hráčů). Letos draftovaný Pavel Novák prokazuje svůj hokejový talent v Litoměřicích, stejně jako Matěj Toman a Šimon Kubíček. Novák stihl za devět zápasů nasbírat čtyři kanadské body, s Kubíčkem si připsal i start za reprezentační áčko na Karjala Cupu 2020. Bek Šimon Kubíček má v první lize na kontě rovněž čtyři kanadské body. Další z českobudějovických odchovanců v širším výběru Matěj Toman za devět duelů zaznamenal tři body.

Reprezentační dvacítka má úvodní sraz naplánovaný na sobotu 5. prosince. Pro Martina Beránka to znamená, že naposledy v extralize nastoupí ve čtvrtečním utkání proti Spartě, v případě, že se mu podaří probojovat do konečné nominace, se k Motoru znovu připojí až po mistrovství světa. O tom, kdo se ze širší nominace probojuje do konečného výběru pro mistrovství světa, bude jasno po týdnu kempu, kdy trenéři zúží sestavu ze 42 na 28 hráčů.

Češi v základní skupině turnaje pak narazí na Švédsko, Rusko, Spojené státy a Rakousko. První čtyři týmy z každé skupiny postoupí do čtvrtfinále, kvůli zrušení turnajů nižších divizí letos nikdo nesestupuje.

Nominace týmu U20 na kemp ve Vyškově

Brankáři:
Lukáš Pařík (Benátky nad Jizerou), Jan Bednář (Karlovy Vary), Nick Malík, Tomáš Suchánek (oba Frýdek-Místek), Šimon Zajíček (Litvínov).

Obránci:
Karel Klikorka (Mladá Boleslav), Martin Hugo Haš (Benátky nad Jizerou), Michal Hrádek (Pardubice), Stanislav Svozil (Kometa Brno), Adam Rutar (Olomouc), David Jiříček, Vladimír Kremláček (oba Plzeň), Ondřej Baláž, Michael Krutil, Šimon Kubíček, Jan Mlčák, Daniel Poizl (všichni Litoměřice), Radek Kučeřík (Přerov), Jiří Suhrada (Zlín).

Útočníci:
Adam Najman, Jakub Rychlovský (oba Liberec), Michal Gut (Sokolov), Martin Beránek (České Budějovice), Jonáš Peterek, Adam Raška (oba Frýdek-Místek), Jakub Brabenec (Kometa Brno), Sebastián Malát (Plzeň), David Vitouch (Sparta Praha), David Jindra, Filip Koffer, Martin Lang, Pavel Novák, Filip Přikryl, Jaromír Pytlík, Michal Teplý, Matěj Toman (všichni Litoměřice), Jan Myšák (Litvínov), Ivan Ivan (Vítkovice), Martin Ryšavý (Přerov), Radek Mužík (Lulea, Švédsko), Theodor Pištěk (Örebro, Švédsko), Ondřej Pšenička (Waterloo, USHL).

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....