Banes Motor České Budějovice
05.12.2020, Veronika Krnínská

Poprvé v sezóně s Litvínovem. Motor má šanci se odpoutat z posledního místa

V neděli zavítáme na litvínovský stadion. Motor tím dostane šanci prorazit řadu tří porážek v řadě, pokud by soupeře předčil, pošle jej na poslední místo. Litvínov je posledním extraligovým soupeřem, s kterým se České Budějovice ještě letos neutkaly. Jak jejich měření sil dopadne? Utkání startuje v 15:30.

HC Verva Litvínov

Litvínovu se zpočátku sezóny žádná utkání nepodařila urvat, avšak v pátém zápase s Brnem svou výhru získal. Další utkání už se v počtech výher a poražení spíše střídají. Ze sedmi posledních utkání Litvínovští vyhráli třikrát. Ve všech případech výher to dotáhli až na samotné nájezdy. Litvínov má na svém kontě třináct bodů z patnácti odehraných zápasů a nachází se na třináctém místě extraligové tabulky.

Nejproduktivnějším hráčem litvínovské sestavy je Richard Jarůšek, který si vybojoval sedm bodů. Nejlepším střelcem je taktéž Jarůšek, který má na kontě pět branek. V brankovišti se střídají Denis Godla s Davidem Honzíkem. První jmenovaný má devadesáti jedna procentní úspěšnost s průměrem něco přes dvě obdržené branky za zápas. Jeho kolega disponuje téměř osmdesáti devíti procentní úspěšností a jeho průměr je o jednu branku vyšší.

V posledním zápase si Litvínov zrovna dvakrát nevedl, třinecký favorit nedopustil překvapení a vyhrál 4:2. O jediné dvě skórování se postarali Patrik Zdráhal a Pawel Zygmunt. Velkou záchranou litvínovské svatyně byl brankář David Honzík.

Sestava ze zápasu s třineckými Oceláři

Honzík – Irving, Ščotka, Štich, Cibulskis, Kudla, Demel, L. Doudera – P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš – Látal, Válek, Myšák – Zygmunt, Helt, M. Havelka

Z tábora Motoru

MADETA Motor se ocitl na posledním místě tabulky Tipsport extraligy. Jeho poslední zápas se Spartou skončil prohrou 1:5. Pražané využili přemíru přesilovek ke svému prospěchu. V duelu posledního s předposledním se Jihočeši poprvé v sezóně střetnou s Litvínovem. Po sobotním tréninku s mužstvem do utkání poprvé naskočí obránce Vladimír Roth. Naopak Martin Beránek se již zapojil do kempu reprezentační dvacítky a do utkání tak nezasáhne.

Nejvíce produktivním hráčem je stále kapitán Pavel Pýcha. Nejlepším střelcem je také nadále Martin Novák s pěti brankami.

Sestava z posledního utkání se Spartou

Čiliak – Vydarený, Plášil, Pýcha, Slováček, Lytvynov, Allen, Pavel – Christov, Venkrbec, Beránek – D. Voženílek, R. Přikryl, L. Bednář – Z. Doležal, Michnáč, Raška – Karabáček, M. Novák, Gilbert.

Předzápasové okénko Aleše Tottera

"Pokud nechceme, aby se tabulka nějak roztrhala, tak je potřeba v Litvínově vyhrát a my tam nemůžeme s ničím jiným jet. De facto všichni hráči, které máme a jsou zdraví, tak do toho zápasu naskočí. Budeme mít sedm obránců a dvanáct útočníků. Půjde o to, abychom se dostali přes střední pásmo, kde Litvínov hraje hodně zataženě a musíme proměňovat šance. Disciplína, to už je každozápasový problém, a co jsme předvedli ve čtvrtek v televizním utkání, to se nedá nazvat nijak jinak, než naší naivitou a hloupostí. Postavili jsme našimi vyloučeními Spartu na nohy a nechali jsme ji vyhrát."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....