Banes Motor České Budějovice
07.12.2020, Denisa Józsová

Další třaskavý souboj s Mountfieldem je tu! Motor se poprvé představí na ledě soupeře z východu Čech

A další souboj s hradeckým Mountfieldem je tady! První zápas se budějovickému týmu nepovedl, hlavně jeho začátek. Už tehdy si totiž Hradec Králové vytvořil rozhodující náskok a zvítězil celkem jasně 5:1. Nyní však mají jihočeští hokejisté šanci na odplatu. Ve čtrnáctém kole se představí na ledě svého soupeře, duel startuje v 18:00. Úterní utkání můžete sledovat prostřednictvím onlajny.com. Zápas bude možné také zhlédnout na portálu HokejkaTV.

Mountfield HK

Hradec Králové na rozdíl od svého soupeře měl skvělý start do soutěže. Vyhrál totiž pět úvodních utkání, až poté přišla první porážka s Vítkovicemi. V současné době se ale týmu z východních Čech tolik nedaří. Celkově získal v osmnácti duelech dvacet devět bodů a patří mu šestá pozice. Mountfield ovšem z posledních šesti zápasů vyhrál jenom jednou, když přehrál poměrně jasně na svém ledě Kometu. V posledních dvou duelech inkasoval pokaždé pět branek. V posledním zápase hostili Východočeši na svém ledě Plzeň. Ta navíc skórovala první branku už po dvaadvaceti sekundách. A právě tento moment se nakonec ukázal jako zlomový. Západočeši se dostali až do vedení 3:0. Mountfield vrátil do zápasu Filip Hronek, ale od domácího týmu to bylo vše. Inkasoval poté ještě dvakrát a padl jasně 1:5. Co na zápas řekl hlavní trenér Vladimír Růžička? “Do utkání jsme vstoupili hodně špatně, hned v první minutě jsme dostali gól, a od toho se zápas odvíjel. Dělali jsme hrubé chyby a soupeř hrál jednoduchý hokej, na jednu dvě rychlé nahrávky dopředu. Dostal se do šancí a ty hned v první třetině proměnil. Kolem brány jsme měli strašný zmatek a nechávali tam volné hráče, což je potom pro brankáře strašně těžké.“

Nejproduktivnějším hráčem Hradce Králové je hvězda týmu v podobě Filipa Hronka. Ten v osmnácti duelech získal šestnáct bodů za sedm branek a devět asistencí. Tento obránce je také nejlepším střelcem týmu se sedmi brankami. O stejný počet gólů se postaral také hradecký kapitán v podobě Radka Smoleňáka. Výhodu by měli mít Východočeši hlavně v oslabení, které mají mnohem lepší než jejich soupeř. Naopak mají horší přesilové hry.

Sestava Hradce Králové ze zápasu s Plzní:

Mazanec – Nedomlel, Zámorský, Jank, Hronek, Šalda, F. Pavlík, Čáp – Smoleňák, Cingel, Jergl – Sklenář, Růžička, Orsava – Perret, Kevin Klíma, Lev – Pilař, Koukal, Kelly Klíma.


14. kolo

Mountfield HK - MADETA MOTOR České Budějovice

úterý 8. prosince, 18:00, ČPP Aréna

Z tábora Motoru

České Budějovice čekaly na návrat do nejvyšší soutěže sedm let. A návrat si nejspíše představovaly trochu jinak. Po osmnácti kolech mají na svém kontě jedenáct bodů, které znamenají poslední pozici. Prvního vítězství se Motor dočkal na ledě Vítkovic, kde předvedl hodně stylovou kanonádu a vyhrál 7:0. Dohromady však Jihočeši brali jen dvě vítězství, to druhé zapsali na ledě Zlína, kde vyhráli 3:2. Od té doby se však znovu Motoru úplně nedaří. Od té doby se totiž odehrály tři zápasy, ve kterých bral jenom bod za prohru v prodloužení na ledě Pardubic. Hlavně v posledním střetnutí měly nějaké body přijít, nebylo k nim zrovna daleko. České Budějovice vedly na ledě Litvínova před poslední periodou o jednu branku, jenže ty poslední třetiny… Znovu byl v poslední části dobře rozehraný zápas ztracen. Severočeši totiž vstřelili dvě branky a vyhráli doma těsně 3:2. A jak zhodnotil další výpadek hlavní trenér Václav Prospal? “To, jak jsme nastoupili do třetí třetiny a jak jsme se v ní prezentovali, prostě nebylo dostatečné a domácí tak vyhráli zaslouženě. Patera nám dnes dal šanci vyhrát, udělal parádní zákrok na konci první třetiny, kterým týmu dodal sebevědomí. Je škoda, že našim gólmanům nepomůžeme naší produktivitou nějaký zápas vyhrát.“

Nejproduktivnějším hráčem týmu je nadále obránce Pavel Pýcha, který tak navazuje na skvělou loňskou sezónu, letos zaznamenal v osmnácti duelech čtrnáct bodů za čtyři branky a deset asistencí. Nejlepším střelcem týmu je i nadále Martin Novák s pěti brankami, ale tomu se v posledních zápasech střelecky nedaří. Jeho nasazení v tomto duelu je navíc otázkou, jelikož z posledního duelu odstoupil už po první periodě. Jihočechům rozhodně nepomáhá disciplína. Dosud totiž inkasovali už 307 trestných minut, což je suverénně nejvíce v celé extralize. Na tom budou muset České Budějovice opravdu zapracovat.

Sestava Motoru ze zápasu s Litvínovem

Patera – Pýcha, Plášil, Vydarený, Roth, Lytvynov, Pavel – Christov, Venkrbec, Jonák – Michnáč, Gilbert, Raška – Novák, Přikryl, Doležal – Suchánek, Voženílek, Slováček.

Předzápasové okénko Václava Prospala

Do zápasu s Hradcem nastoupí Martin Adamský. V minulém zápase nastoupil Motor s obránci Suchánkem a Slováčkem ve čtvrtém útoku, trenéři vyhlížejí možnosti skládání sestavy pro další duel. „S Lukášem Bednářem jsme se rozloučili a poslali ho zpět do Havířova. Chtěli jsme si stáhnout Radka Prokeše, bohužel má covid a je v izolaci. Co se týče Karabáčka s Čiliakem, probudili se v neděli s tím, že se necítí dobře, tak jsme jim řekli, ať zůstanou doma. S ohledem na zápas s Hradcem se oba dva už cítí lépe, ale stoprocentní to není,“ informoval Václav Prospal.


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....