Banes Motor České Budějovice
11.12.2020, Petra Bicková

V Budvar aréně se odehraje souboj prvního s posledním

České Budějovice přivítají na svém ledě úřadujícího mistra extraligy, který vede tabulku. Motor stále čeká na svou první domácí výhru v tomto ročníku. Podaří se mu překvapit a porazí Třinec? Utkání startuje v pátek v 17:30, v přímém přenosu jej můžete sledovat na HokejkaTV (pro permanentkáře je tato možnost zdarma).

HC Oceláři Třinec

Svěřenci Václava Varadi aktuálně vévodí tabulce extraligy se 43 body. Kromě toho také mají na svém kontě nejvíce branek v soutěži. Celkem jich dali 76 z toho celkem 18 gólů padlo v přesilových hrách, z čehož vyplývá, že speciální formace jsou pro Třinec silná stránka.

Václav Varaďa má v týmu z čeho vybírat. Nejproduktivnějším hráčem Ocelářů je Martin Růžička, který už nasbíral celkem 28 bodů. Na paty mu šlape Matěj Stránský s 25 body. Mezi obránci se blýsknou Martin Gernát či Tomáš Kundrátek, kterého mohou fanoušci znát i z reprezentace. Velkým jménem v týmu je Filip Zadina patřící týmu Detroit Red Wings.

Ve 26. kole extraligy bude mít každý tým svého Adama Rašku. Třinecký Raška je devatenáctiletý útočník, který byl nedávno draftován. Ze 201. pozice ho vybralo San Jose.

V posledním kole porazili Oceláři Dynamo Pardubice 4:3. Svěřenci Václava Varadi vedou tabulku o tři body před Plzní.

Sestava z posledního utkání
Kořenář (L. Daneček) – Gernát, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Jaroměřský, Kundrátek, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Zadina, Marcinko, Hrňa – Roman, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Jašek, Dravecký (A).

Z tábora Motoru

MADETA Motor se ocitl na posledním místě tabulky Tipsport extraligy. Bodový rozdíl mezi soupeři pro 26. kolo je 35. Domácí se pokusí konečně uspět v Budvar aréně. To se jim v letošním ročníku ještě nepodařilo. Třinec porazil Jihočechy v posledním vzájemném zápase 6:3.

Motor se bude muset obejít bez Martina Nováka, který je aktuálně zraněný. Trenérům bude také chybět Marek Čiliak a Radek Prokeš, kteří podléhají karanténě. Do utkání nenastoupí kvůli zranění třísel ani Vladimír Roth, který přišel do Motoru na měsíční hostování. Trenéři doufají v návrat Karabáčka po nemoci.

Sestava z posledního utkání
Patera – Plášil, Pýcha, Roth, Vydarený, Pavel, Lytvynov – Doležal, Přikryl, Adamský – Voženílek, Gilbert, Michnáč – Slováček, Raška, Suchánek – Jonák, Venkrbec, Christov.

Předzápasové okénko Aleše Tottera

Čeká nás souboj první s posledním. Kdo jde do takového zápasu z poslední pozice, tak nemá co ztratit. V listopadu jsme s Třincem hráli kvalitně a doma snad dokážeme zopakovat dobrý výkon. Musíme zlepšit detaily a mít daleko větší důraz na koncovku. Musíme všichni věřit tomu, že se můžeme pokusit o překvapení kola. Hrát s prvním je pro nás svým způsobem výzva.

Motor zve na zápasy své podporovatele! Může jich být až 300

Na utkání s Třincem může prvně v sezóně do Budvar arény alespoň pár příznivců. V rámci pilotní studie ministerstva zdravotnictví bylo extraligovým klubům umožněno navýšit počty lidí v arénách při zápasech o maximálně 300 osob z řad dlouhodobých partnerů. K návštěvě utkání zápasu je třeba splnit několik podmínek - mimo jiné mít aktuální negativní test na covid-19 či nedávné prodělání této nemoci. Více informací ZDE.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice