Banes Motor České Budějovice
12.12.2020, Michal Špírek

Do užší nominace na mistrovství světa dvacítek se dostali všichni čtyři hráči Motoru!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Do dějiště mistrovství světa do 20 let v Kanadě odcestuje 28 hráčů. Trenér české juniorské reprezentace Karel Mlejnek zúžil kádr na přípravném kempu ve Vyškově na tři brankáře, devět obránců a šestnáct útočníků. A v užším výběru nechybí ani útočník A týmu MADETA Motor Martin Beránek a další hráči Motoru, kteří v sezóně hostovali v první lize - obránce Šimon Kubíček a útočníci Matěj Toman s Pavlem Novákem. Gratulujeme!

Reprezentace v neděli odletí do Edmontonu, kde musí na hotelu absolvovat povinnou čtyřdenní karanténu. Na led se tak dostane až 18. prosince. Z hokejistů v poli ještě trenéři během přípravy na kanadské půdě vyřadí tři jména, na finální soupisku jich totiž mohou zapsat 22. Odchovanci budějovického hokeje jsou tak skutečně již jen krůček od toho, aby si na vrcholném mládežnickém turnaji zahráli. Češi v základní skupině turnaje narazí na Švédsko, Rusko, Spojené státy a Rakousko. První čtyři týmy z každé skupiny postoupí do čtvrtfinále, kvůli zrušení turnajů nižších divizí letos nikdo nesestupuje.

„Pro celou organizaci je to skvělá vizitka, jenom dobře pro kluky. Myslím, že jakékoliv mistrovství světa, nebo kdykoliv můžete obléct dres národního týmu, je parádní výsledek. Je to pro některé první krok, aby se ukázali na mezinárodní scéně," pogratuloval čtveřici Jihočechů trenér Motoru Václav Prospal na jcted.cz.

Devatenáctiletý Martin Beránek nastoupil v sedmnácti extraligových zápasech Motoru a s šesti body je v lize nejproduktivnější ze všech mládežníků. Ze všech hráčů spadající do kategorie U20 má také nejvyšší čas strávený na ledě (v průměru přes 15 minut na zápas). Letos draftovaný Pavel Novák prokazuje svůj hokejový talent v Litoměřicích, stejně jako Matěj Toman a Šimon Kubíček. Novák stihl za devět zápasů nasbírat čtyři kanadské body, s Kubíčkem si připsal i start za reprezentační áčko na Karjala Cupu 2020. Bek Šimon Kubíček má v první lize na kontě rovněž čtyři kanadské body. Další z českobudějovických odchovanců v širším výběru Matěj Toman za devět duelů zaznamenal tři body.


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....