Banes Motor České Budějovice
12.12.2020, Michal Špírek

Motor opět vyzve Hradec. Už s Formanem v sestavě

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po vysoké porážce na hradeckém ledě se Motor zdravě nabudil a překvapil extraligu ziskem skalpu lídra tabulky. A posilněni touto výhrou se nyní Jihočeši po pěti dnech opět postaví proti Mountfieldu. Tentokrát doma, zápas se koná v Budvar aréně v neděli od 17:00.

Mountfield HK

Hradec po sérii matných výkonů zabral a má na kontě dvě výhry v řadě. Po Motoru vyzrál i na Karlovy Vary, které na jejich ledě přetlačil 4:3. Možná zabral tah trenéra Vladimíra Růžičky, který již před úterním zápasem zdvihl varovný prst svým hráčům tím, že do tréninku zařadil kmenové hráče Hradce z první ligy. Nakonec sice k jejich zařazení do sestavy nepřistoupil, ale upozornil na to, že někteří hokejisté z kádru u něj dostali poslední šanci. "Pokud to dál nebude podle našich představ, tak mladí už budou opravdu hrát,“ varoval své zkušenější svěřence.

Na poli přestupů se Hradec Králové nedávno odhodlal k výměně útočníka Radovana Pavlíka za libereckého Marka Zachara. Zachar se ihned začlenil do hradecké sestavy a pomohl k výhře nad Karlovými Vary.

Nejproduktivnějším hráčem Hradce Králové je hvězda týmu v podobě Filipa Hronka, který je zároveň nejproduktivnějším bekem celé Tipsport extraligy. Z útočníků se nejvíce daří Radku Smoleňákovi, který má na kontě patnáct kanadských bodů.

Hradecký tým českobudějovického soupeře v sezóně dvakrát vysoko porazil, v úvodním kole 5:1, v úterním vzájemném střetnutí vstřelil ještě o branku navíc. Teď je na tahu Motor.

Sestava Hradce Králové ze zápasu s Vary:

Mazanec – Nedomlel, Hronek, Šalda, F. Pavlík, Jank, Zámorský, Pilař – Orsava, Cingel Kelly Klíma – J. Sklenář, Růžička, Smoleňák – Perret, Koukal, Kevin Klíma – Lev, Zachar, Jergl.

Z tábora Motoru

Čekání na první domácí výhru sezóny ukončeno! MADETA Motor totiž v prodloužení vyzrál na třinecké Oceláře. Teď má českobudějovický celek šanci zažít další "poprvé" - poprvé v sezóně vyhrát doma za tři body či poprvé získat dvě výhry v řadě. A proč by se to nemělo podařit? Václav Prospal měl po výhře nad Třincem jasno: "Porazit vedoucí tým tabulky, vynikajícího soupeře, pro nás byla obrovská výzva. Nastoupil takový manšaft, který s ním byl schopen držet krok. Jsem za kluky strašně rád, že se nám to povedlo. Uvidíme v neděli, jestli to bude odrazový můstek. Nečeká nás nic jednoduššího. Na Hradec se musíme připravit, ale po tom, co jsme v týdnu předvedli u nich, tady byl dneska úplně jiný Motor. Když budeme hrát takhle, tak můžeme hrát s kýmkoliv."

Bodování budějovického celku nadále kraluje obránce Pavel Pýcha. Do pozice nejproduktivnějšího útočníka se po parádní trefě do třinecké sítě dostal Albert Michnáč.

Jihočeský celek se potýká s četnými absencemi v sestavě, ale pro utkání s Mountfieldem už vytasí nové eso - útočníka Miroslava Formana. Do sestavy se také vrátí obránce Vladimír Roth a útočník Radek Prokeš. Naopak nově bude kvůli nachlazení absentovat centr Roman Přikryl. Nadále mimo sestavu zůstává kvůli nemoci gólman Čiliak, zranění jsou útočníci Novák, Indrák a Holec. V případě Martina Adamského se Motor s Havířovem zatím na dalších startech zkušeného hráče nedohodl. "Uvidíme, jak tomu bude pro další duely, ale v sobotu nastoupí Adamský v první lize za Havířov, my bychom měli v neděli mít k dispozici sedm beků a dvanáct útočníků," sdělil asistent trenéra Aleš Totter.

Sestava Motoru ze zápasu s Třincem

Patera - Pýcha, Plášil, Vydarený, Slováček, Pavel, Lytvynov - Jonák, Venkrbec, Christov - Doležal, Přikryl, Karabáček - Raška, Gilbert, Michnáč -Suchánek, Voženílek.


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....