Banes Motor České Budějovice
20.12.2020, Michal Špírek

Pavel Pýcha přispěl k výhře české reprezentace nad Švédskem gólem a asistencí!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Obránce a kapitán MADETY Motor Pavel Pýcha se ukázal i na mezinárodní scéně. Ve svém druhém reprezentačním startu na Channel One Cupu vydatnou měrou přispěl k výhře České republiky nad Švédskem, když zaznamenal gól a asistenci.

Pavel Pýcha si svými výkony v extralize vysloužil premiérovou pozvánku do seniorské reprezentace. Na Channel One Cupu nakonec zasáhl do dvou střetnutí. V tom úvodním s Finskem se ještě neprosadil, ale v nedělním zápase se Švédskem už o sobě kapitán Motoru dal pořádně vědět. Byl na počátku akce, ze které Češi vyrovnali na 1:1, u tohoto gólu si připsal Pýcha druhou asistenci. A v 56. minutě už se Pýcha radoval ze své první branky v reprezentaci! Po rychlém obkroužení brány překvapil švédského gólmana Lindbäcka a zvýšil na konečných 4:1. V zápase zaznamenal Pýcha hned tři plusové body při hodnocení účasti na ledě!

Pýcha zažívá velký kariérní růst - z první ligy do extraligy a po jednadvaceti utkáních v nejvyšší soutěži rovnou do reprezentace. Jak se popasoval s rozdíly ve hře? "V některých ohledech tam rozdíl byl, i když ne nijak diametrální. Na turnaji bylo hodně hráčů z KHL, kteří mají trochu jiné návyky než hráči v extralize," hodnotil Pýcha v rozhovoru pro Českou televizi ihned po utkání se Švédskem. A co si ze své úvodní reprezentační akce odnese, na čem zapracovat a co si přenést do extraligy? "Především provedení ať už nahrávek nebo spolupráce v pětce, kdy na této úrovni se kotouče jen tak lehce nezískávají a hlavně se jich hráči nezbavují. Takže držet se na puku," vypíchl Pýcha, který si z Ruska odveze na památku i kotouč, se kterým vstřelil svou první branku v českém dresu.

Pavel Pýcha se po příletu z Ruska začlení zpět do týmu Motoru a nastoupí hned do úterního televizního utkání s Mladou Boleslaví.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....