Banes Motor České Budějovice
29.12.2020, Marek Baloun

Poslední letošní utkání přivede do Budvar arény Indiány!

Šílenému roku 2020 už odtikávají poslední hodiny, ale ani to nezastaví extraligu a její 31. kolo. Po prohraném zápase s Vary se trenéři zavřeli v šatně a dlouho promlouvali hráčům do duše. Zda jim to pomohlo, to budou moci předvést už tuto středu už od 16:00, soupeř ale bude velmi těžký. Plzni s Milanem Gulašem patří čtvrté místo. Zápas můžete jako vždy sledovat na Hokejka TV a Onlajny.com.

Náš soupeř – HC Škoda Plzeň

Západočeši se sice drží těsně pod pomyslnou bednou, o nějaké herní pohodě se obzvlášť v prosinci příliš mluvit nedá. Hned pět zápasů v řadě skončilo pro Plzeň porážkou, dvakrát aspoň ale brali bod. Přesto měli Indiáni nashromážděn dostatek bodů, že se nemuseli o místo strachovat. Na záda ale Plzni i díky vítězství nad Motorem dýchá karlovarská Energie, která je pozadu o jediný bod.

V posledním zápase Indiáni špatnou šňůru dokázali přestřihnout a počtvrté v řadě překonali Litvínov. Vše začal zkraje 9. minuty Luboš Rob, který zachytil špatné vyhození chemiků a pohotově ho vrátil za Godlova záda. Dlouho byl jediným úspěšným střelcem, ale ve třetí třetině se k němu přidali ještě spoluhráči Filip Suchý a Petr Straka a Plzeň tak nakonec ze severu odjížděla s nulou pro Dominika Pavláta a třemi body.

Sestava Plzně z utkání s Litvínovem:

Pavlát – L. Kaňák, Čerešňák, Lang, Stříteský, Kvasnička, Vráblík, Houdek – Straka, Kodýtek, Gulaš – Kantner, Suchý, Eberle – Stach, Kracík, Pour – Slanina, Rob, Malát.

Z tábora Motoru

Po debaklu v Brně si cestu do Budvar arény našla západočeská Energie a průběh charitativního utkání ve speciálních dresech dosti kopíroval nepovedený průběh proti Kometě. Po nerozhodné první třetině, kdy se tečí Pýchovy střely prosadil Zdeněk Doležal a na druhé straně skóroval Petr Koblasa, Motor absolutně nezvládl prostřední dějství. I díky spoustě zbytečných faulů mimo obrannou třetinu dokázali hosté odskočit až na tříbrankové vedení. To ještě v závěru zkorigovali opět Zdeněk Doležal s Pavlem Pýchou, branky v 54. a 56. minutě už ale příliš prostoru pro vyrovnání nepřinesly.

To donutilo trenérské duo k intervenci. Zavřeli se s hráči do kabin a dlouho nikdo nevycházel ven. I na tiskové konferenci sršely Václavu Prospalovi blesky z očí a neudržel se ani od expresivních výrazů. „Průběh našich zápasů se pořád opakuje. Uděláme spoustu zbytečných chyb a faulů, které pak nejsme schopni kompenzovat produktivitou v útoku. Výsledek je pak takový, že o gól prohrajeme, vyjádřil se po konci zápasu.“

Na marodce zůstává Miroslav Indrák, u něhož je pravděpodobné, že už do sezóny nezasáhne. Stejně tak následky zlomeniny ještě nepustily do tréninku Miroslava Holce. Připraven naskočit není ani útočník Martin Novák. Opačná situace je u uzdraveného Romana Přikryla. Hrát nebude zraněný obránce Vladimír Roth.

Motor v sezóně sehrál s Plzní dva duely a v obou podlehl - na konci záři padl v Plzni 2:4, doma pak v půlce listopadu nestačil v poměru 1:5.

Sestava Motoru proti Karlovým Varům:

Patera – Vydarený, Slováček, Pýcha, Plášil, Suchánek, Lytvynov – Christov, Venkrbec, Jonák – Adamský, Prokeš, Michnáč – Forman, Toman, Gilbert – Karabáček, D. Voženílek, Z. Doležal.

Předzápasové okénko Aleše Tottera

„Očekáváme dobrý zápas, Plzeň má styl hry, který je pro nás lepší, než třeba týmy, co spíše brání. Pokud zopakujeme třetí třetinu z pondělka, kdy jsme se tlačili do brány a zůstali jsme hladoví, tak máme šanci vyhrát.“
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....