Banes Motor České Budějovice
31.12.2020, Filip Kortus

Zástupci Motoru zářili na šampionátu juniorů proti Rakousku

Čeští mladíci si na juniorském světovém šampionátu v Edmontonu připsali v základní skupině dvě výhry, které jim nakonec přinesly postupové místo do čtvrtfinále. Porážky pro svěřence trenéra Karla Mlejnka přišly proti Švédům a Američanům, vítězství slavili s Ruskem a v posledním utkání skupiny s Rakouskem. O výhru s hokejisty ze sousedního státu se výrazně zasadili všichni tři zástupci z Motoru.

Mistrovství odstartoval český tým proti silnému výběru Švédů, kteří ve druhé polovině zápasu rozhodli o svém vítězství a nakonec triumfovali vysoko 7:1. Ve druhém utkání se Češi postarali o veliké překvapení, když po mimořádně obětavém výkonu porazili Rusy 2:0.

Jenže poté znovu přišla vysoká porážka, po které slavili Američané výhru 7:1. V závěrečném duelu skupiny s Rakouskem potvrdil národní tým roli favorita a s přehledem si došel pro vítězství 7:0.

Na silvestrovském razítku do čtvrtfinále se výrazně podíleli odchovanci budějovického klubu. Nejvíce zazářil Pavel Novák (1+2), který k povedenému gólu přidal dvě asistence. Skóre zápasu otevřel obránce Šimon Kubíček (1+1) a do statistik se zapsal i Martin Beránek (0+1).

Foto: Matt Zambonin / HHOF-IIHF Images
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....