Banes Motor České Budějovice
22.01.2021, Marek Baloun

O přesunu jsem se dozvěděl teprve ve čtvrtek. Bylo to divoké, popisuje cestu Alderson

Do Budějovic přišel v rámci „severoamerického trejdu“ z Boleslavi výměnou za Conora Allena. Se svými téměř dvěma metry si umí okolo sebe zjednat pořádek a jeho střela duněla Budvar arénou. Kanadský útočník Brandon Alderson má za cíl jen jedno - střílet. A jak sám říká, ještě neukázal celý arzenál.

Jak se uskutečnil váš přestup?
Bylo to dlouhých 24 hodin. Dozvěděl jsem se o tom ve čtvrtek v poledne a tady mě chtěli mít už včera večer. Sbalil jsem si, co jsem měl v bytě, a v Budějovicích jsem byl okolo desáté večer. Bylo to docela divoké.

Jak jste se cítil na ledě?
Když vezmu v potaz vše okolo, tak vlastně docela dobře. Bruslení a kontrola puku, si myslím, byla dobrá. Naše lajna vytvořila spoustu šancí, i když za sebe bych si přál ještě více střel. Přece jen, jsem tu proto, abych dával góly.

Jak vás uvítal a přijal zbytek týmu?
Jsou skvělí! S ničím jsem neměl problém. Vždycky je těžké přijít do nového týmu a poznat ostatní hráče, ale většina mluví výborně anglicky, takže zatím si nemůžu stěžovat.

Co si tady od toho slibujete?
Vím, že jsme na posledním místě a většina kluků má pro příští rok co dokazovat. Ale to, že jsme na spodku tabulky, neznamená, že nemůžeme hrát tvrdě. Můžeme pár týmů předběhnout, donutit je k propadu, to je vždycky zábavná činnost. Já osobně si budu zlepšovat hru a pomáhat týmu.

Měl jste už možnost mluvit s trenérem Prospalem?
Mluvil jsem s ním dnes ráno. Je dobře, že mluví výborně anglicky, takže nemá problém komunikovat. Zatím vše bylo fajn.

Co vám řekl?
Ať jsem střelec. To je to, proč tu jsem. Měl jsem za úkol hodně střílet, takže v následujících zápasech se pokusím si zapsat ještě více ran.

Když už se bavíme o střelách, ty vaše jsou hodně tvrdé. Je to vaše největší zbraň?
Nejspíš ano. Pokud byste se někoho zeptal na mou hru, tak by určitě zazněla střelba. Dalšími plusy jsou moje velikost a dobré bruslení. Když tyhle tři věci spojíte dohromady, tak si myslím, že jsem dobrý hráč. Jen si musím v hlavě nastavit, že musím více střílet. Dnes jsem párkrát přihrál, i když jsem mohl střílet, ale dostanu se do toho.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....