Banes Motor České Budějovice
29.01.2021, Michal Špírek

OFFLINE S VÁCLAVEM PROSPALEM (3. část): Motoru budu vždycky držet palce, je to klub mého srdce

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Akcí týdne byl na našem webu offline rozhovor hlavního trenéra Václava Prospala s fanoušky Motoru. Kouč odpověděl skutečně na všechny dotazy, vše naleznete v příslušné sekci webu. I poslední výběr z odpovědí pětačtyřicetiletého kouče stojí za to!

OFFLINE S VÁCLAVEM PROSPALEM - KOMPLETNÍ ODPOVĚDI NA VŠECHNY DOTAZY FANOUŠKŮ ZDE


Prospal se vyjadřoval v offlinu na přímé otázky k několika hráčům svého kádru. Fanouška například zajímalo, proč trvalo delší dobu Zdeňku Doležalovi, než se pod Prospalovým vedením začal prosazovat. "Ďolík ušel obrovský kus cesty. Museli jsme si na sebe zvyknout, není vyloženě typ hráče, který bych já obrovsky chtěl a hledal. Je to typický střelec. Mám k němu obrovské výhrady co se týče defenzivní práce a proměňování šancí. Na druhou stranu má velmi dobrou střelu, ale představoval bych si, aby byl daleko úspěšnější. Měl se mnou obrovské problémy v prvních dvou sezónách, co se týče nasazení a bojovnosti v zápasech. Řešili jsme to, jednu chvíli byl na odchodu. Vážím si toho, že se s tím popral a dnes za náš tým hraje extraligu. Má teď jedenáct gólů, je absolutně nejlepším střelcem v našem týmu, ale u něj bych si představoval, aby byl teď třeba na sedmnácti gólech. Protože hraje každou přesilovku, dostává spoustu času a dávám ho do všech ofenzivních situací. Hodně se zlepšil, ale pořád v něm vidí daleko větší potenciál, než z něj dostávám. A jsem na něj tvrdej, to musím říct."

Prospal v offline rozhovoru zavzpomínal i na své mládí či přechod do Ameriky. A koho považoval za svůj hráčský vzor? Mezi jinými hráči vypíchl Marka Messiera. "Neskutečný lídr, vyhrál pět Stanley Cupů, centr vynikající na obou stranách hřiště, což se třeba o mně absolutně nedá říct, já byl vždy spíš ofenzivní než defenzivní. Na Messovi se mi líbilo třeba i oproti Grezkymu to, že dokázal na ledě bejt i svině. Frantovi Kučerovi přerazil nos na Canada Cupu a ani nemrknul, dělal vše pro to, aby tým vyhrál. Čím větší svině, tím větší štěstí, tohle pořekadlo v životě platí."

Po sezóně se cesty Václava Prospala a Motoru rozejdou. Co plánuje Prospal v USA podnikat - vrhne se rovnou na další hokejové působení, nebo si dopřeje trochu klidu? "V první řadě si budu chtít odpočinout, vyléčit se, být s rodinou, věnovat se jí a aspoň trochu vynahradit to, že jsme byli bez sebe takovou dobu. Reálně to tak vidím tak, že si chci užívat rodinný život a po této sezóně, která je psychicky velmi náročná a opravdu hodně mi bere, si chci dát pauzu. Chci být tatínek a manžel. Vím, že po 14 dnech mi hokej bude chybět. Hokej miluju. Budu ho stále sledovat, ať už Tampu, nebo co se děje v českém hokeji, budu se chtít jako trenér stále zlepšovat. Začnu obvolávat, ať už na Lightning, nebo třeba do Pittsburghu, jestli bych nemohl přijít a zajistit si nějakou stáž, nebo třeba jen pohovor s trenéry. Nebudu tak chtít rovnou trénovat další tým."

V offline rozhovoru se sešla i řada vzkazů fanoušků, kteří mimo jiné děkovali českobudějovickému trenérovi za jeho působení v Motoru, že s týmem postoupil do extraligy. Václav Prospal příznivcům Motoru souhrnně vzkazuje následující: "Děkuji za všechny vaše vzkazy. Vaší podpory si moc vážím, ať už pro celou organizaci, náš tým, realizační tým nebo mě samotného. Je mi líto, že s námi nemůžete být na zimáku, myslím, že byste nám dodali energii, podporovali i v těch špatných chvílích. Čekali jste dlouhou dobu, aby byl Motor zase extraligový. Povedlo se nám to a je velká škoda, že u toho s námi nemůžete být na stadionu. Chci moc poděkovat za podporu, které se mi tu dostávalo. Mrzí mě, kde se teď nacházíme, jak se prezentujeme, chtěl bych fanouškům dělat radost, což se teď bohužel nedaří. Přál bych si, abyste vydrželi v lásce k organizaci Motoru, byli ti správní fanoušci a fandili i v horších chvílích. Protože vím, že se to zlepší. Motoru budu vždycky držet palce a přát mu, aby se tu jednou hrálo o titul. A že byste si ho zasloužili!"


OFFLINE S VÁCLAVEM PROSPALEM - KOMPLETNÍ ODPOVĚDI NA VŠECHNY DOTAZY FANOUŠKŮ ZDE


ČTĚTE TAKÉ:

OFFLINE S VÁCLAVEM PROSPALEM (1. část): S kluky chci být na střídačce až do konce, stojí mi za to

OFFLINE S VÁCLAVEM PROSPALEM (2. část): Jsem tvrdý trenér. V první řadě jsem tvrdý na sebe, ve druhé řadě na hráče

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....