Banes Motor České Budějovice
06.02.2021, Jiří Michal

Další venkovní souboj, tentokrát na ledě Plzně. Potvrdí Motor předešlý úspěch?

Po skvělém vítězství v Karlových Varech se Motor stěhuje „jen pár“ kilometrů jižněji do Plzně, se kterou naposledy dokázal získat dva body v posledním zápase loňského roku. Poslední utkání proti Indiánům v základní části startuje v 16:30 a vy jej můžete sledovat prostřednictvím streamu na Hokejce zde, popřípadě textový komentář najdete tady.

HC Škoda Plzeň

Plzeňská Škodovka měla vynikající vstup do sezony, kdy z prvních jedenácti utkání odcházela poražena jenom jednou. I díky tomu se s Třincem rvala o pozici nejlepšího celku soutěže. Jak už to tak však bývá, žádná jízda netrvá věčně. Od poloviny prosince jako by se svěřenci Ladislava Čiháka hledali a zapsali sérii pěti prohraných soubojů v řadě. Od té doby Indiáni již neprodukují tak ničivou sílu a zapisují skoro stejně výher jako porážek. I díky aktuální formě se Západočeši nacházejí na 5. místě tabulky, které pro ně rozhodně není žádným uspokojením.

Nejproduktivnějším mužem sestavy je Milan Gulaš, který posbíral celkově 47 bodů zásluhou čtrnácti přesných zásahů a 33 gólových přihrávek. O pozici nejlepšího střelce týmu se dělí Petr Kodýtek s Filipem Suchý, jenž mají na svém kontě patnáct přesných zásahů. Jistotu v brankovišti představují Dominik Frodl a Dominik Pavlát. První jmenovaný zasáhl do 31 soubojů a disponuje úspěšností 91,21 % a průměrem 2,48 obdržených branek na zápas. Pavlát má o něco lepší čísla (92,26 % SV, 2,31 GAA), než jeho kolega, ovšem nutno podotknout, že odchytal pouze jedenáct utkání.

V pátek se Plzeň představila na svém vlastním ledě proti soupeři z Litvínova. Západočeši nejdříve ztratili vedení 3:1, následně si ho však dokázali vzít zpět. Za stavu 5:3 ještě utkání zdramatizoval Jarůšek, ovšem Plzeňáci si již pro tři body dokráčeli .

Sestava Plzně ze zápasu s Litvínovem (5. 2.)

Pavlát – L. Kaňák, Čerešňák, V. Lang, Jiříček, Kvasnička, Stříteský, Budík – M. Lang, Kodýtek, Gulaš – Suchý, P. Musil, Pour – Eberle, Kracík, Rob – Michnáč, Přikryl, Dočekal.

Z tábora Motoru

Českobudějovičtí hokejisté si po několika horších vystoupení zlepšili náladu v pátek na ledě karlovarské Energie, kterou dokázali porazit poprvé v sezoně. „Měli jsme výborný pohyb, dostali jsme se do vedení, které jsme potom dokázali postupně zvyšovat jak ve druhé, tak ve třetí třetině. Samozřejmě radost z vítězství po dlouhé době," hodnotil vítězství Václav Prospal. Jihočeši nyní zajíždějí na led Plzně, se kterou dvakrát padli a jednou zapsali výhru po prodloužení (1.z. 2:4, 2.z. 1:5, 3.z. 4:3pp). Na postupová místa nyní svěřenci Václava Prospala ztrácejí čtrnáct bodů ve chvíli, kdy zbývá odehrát dvanáct utkání.

Pavel Pýcha stále vede kanadské bodování celku. Nutno však podotknout, že v této sezoně žádné další již nepřidá. V době, kdy jeho spoluhráči se budou připravovat k úvodnímu vhazování, Pavel Pýcha zamíří na operaci do nemocnice. Během 37 odehraných zápasů českobudějovický kapitán nasbíral 26 bodů (10+16) a v tuto chvíli se pyšní druhým místem v kanadském bodování obránců extraligy. „Pavla Pýchu nahradí Ivan Lytvynov, který nastoupí po boku Karla Plášila. Mimo sestavu nadále zůstává akorát Pavel Novák, který ještě není zcela zdravotně v pořádku, jeho start se však také rychle blíží,“ vyjádřil se k sestavě asistent trenéra. Zdeněk Doležal v Karlových Varech rozšířil svou sbírku gólů a s třinácti přesnými trefami hájí pozici nejlepšího střelce. V pátečním utkání se blýskl skvělým výkonem Jan Strmeň, když zpacifikoval 31 pokusů soupeře a za svá záda pustil pouze jediný.

„Rozhodovat bude podobně jako proti Varům první gól, který určí tempo zápasu. Důležitý opět bude dobrý pohyb a proměňování šancí. Chceme zopakovat páteční výkon, jelikož se nám v této sezoně vítězství mockrát potvrdit nepovedlo. Plzeň proti Litvínovu získala hru na svou stranu v první třetině, což se nám nesmí stát, začátek zápasu si tak budeme muset pohlídat. Můžeme čerpat z pozice, kdy Plzeň bojuje o čtvrté místo a body s námi jsou pro ní prioritou. Rádi bychom Plzeň porazili konečně také za tři body,“ dodal pro klubový web Totter.

Sestava Motoru ze zápasu s Karlovými Vary (5.2.)

Strmeň – Pýcha, Plášil, Vydarený, Kubíček, Štencel, Slováček – Jonák, D. Voženílek, Holec – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – Beránek, Toman, Ville – M. Novák, Gilbert, Alderson.

Permanentkáři mají videopřenosy bezplatně

Permanentkáři Motoru mohou zápasy Motoru sledovat bezplatně na HokejkaTV.cz, a to až do doby, dokud se fanoušci nevrátí zpět na stadiony. Jak se přihlásit k přenosu najdete zde.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....