Banes Motor České Budějovice
08.02.2021, Michal Špírek

Václav Karabáček bodoval ve čtyřech zápasech po sobě. Musím podávat konzistentní výkony, dává si za úkol

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Útočník Václav Karabáček nasbíral za dosavadních 35 zápasů, do kterých v sezóně nastoupil, třináct bodů. A hned pět z nich nastřádal v posledních čtyřech střetnutích. Zaboduje Karabáček i proti Pardubicím?

Jak Útočník Václav Karabáček potvrdil, před dvojzápasem na západě Čech by tým čtyřbodovým ziskem nejspíše nepohrdl. Jenomže porážka s Plzní v prodloužení zanechala v motorácích pachuť z nešťastně ztraceného utkání. Poněkolikáté v sezóně Jihočeši ve třetí třetině neuhájili nadějný náskok a tentokrát inkasovali vyrovnávací gól 19 sekund před koncem. "Je to opakovaně, co jsme neudrželi ve třetí třetině nebo v závěru zápasu vedení. A můžeme si za to většinou sami vlastními individuálními chybami, kdy například nedokážeme vyhodit puk ze třetiny. Děláme si to sami," smutní Karabáček.

Ten v Plzni zaznamenal bilanci 1+1 a jako kdyby chytal tu správnou fazónu. Bodoval totiž ve čtvrtém zápase po sobě. "Úvod sezóny jsem neměl špatný, ale poté jsem se na ledě tak nějak hledal. Teď se ale cítím dobře a je potřeba, abych takto dokázal pokračovat a podával konzistentní výkony," uvědomuje si čtyřiadvacetiletý útočník.

Karabáček se přitom nevešel trenérům v závěru ledna do sestavy, absentoval ve dvou zápasech. Jaký efekt má posazení na tribunu, jak se s tím hráč vypořádá? "Určitě je to frustrující, ale jako hráč se s tím musím umět vyrovnat, makat a věřit, že mě to pomůže nakopnout," shrnuje Karabáček.

Čtyřbodovým ziskem se Motor v tabulce přiblížil předposlednímu Zlínu, který oproti Českobudějovickým bodovat nedokázal. A hokejisté Motoru mají o motivaci opustit poslední místo postaráno, na Berany před dohrávkou 10. kola ztrácejí šest bodů, do konce základní části zbývá Motoru odehrát jedenáct duelů. "Ještě není zdaleka konec, můžeme přidávat další body a třeba nakonec předskočit nejen Zlín, ale i Olomouc," nehází Karabáček flintu do žita.

Před krátkou reprezentační pauzou čeká na Prospalovy svěřence úterní střetnutí s Pardubicemi. Ty mají k dispozici brankářskou dvojici Barulin - Klouček. Právě Milana Kloučka přitom Karabáček dobře zná z minulé sezóny, kdy byl pardubický brankář součástí kádru Motoru. Má tak českobudějovický útočník jasno, kam případně mířit, kdyby nastoupil na jihu Čech právě Klouček? "Nějaká místa u něho mám, ale ono je pro mě asi lepší o tom takhle v zápase nepřemýšlet a zakončovat co nejrychleji, vždy záleží na dané situaci," vysvětluje Karabáček.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....