Banes Motor České Budějovice
18.02.2021, Pavel Mádl

Motor už šestkrát v řadě doma nebodoval. Přeruší tuto sérii proti Bílým Tygrům?

Motor v pátek přivítá na jihu Čech Bílé Tygry z Liberce. Proti mužstvu nastoupí potřetí v sezoně a bude chtít odčinit porážku z posledního vzájemného střetnutí, kdy na ledě Severočechů padl vysoko 0:7. Oberou Jihočeši svého soupeře o body? Utkání začíná v 17:30 a vy jej můžete rovněž sledovat prostřednictvím streamu na Hokejce zde, popřípadě textový komentář najdete tady.

HC BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

Liberec se nyní se 78 body nachází na čtvrté příčce tabulky, která zaručuje čtvrtfinále play-off. Aktuálně se Severočeši prezentují velkou formou, když z posledních pěti zápasů čtyřikrát slavili a brali deset bodů za dvě výhry v regulaci a prodloužení. Ve středečním duelu ale přišla domácí prohra 2:5 proti lídrovi tabulky - pražské Spartě.

Liberečtí se po celou sezonu mohou zejména spoléhat na svou první útočnou trojici Lenc - Bulíř - Birner, jenž má na kontě celkem 99 bodů. Nejvíce produktivními hráči jsou právě Lenc a Birner. Lenc vede gólovou produktivitu s 18 zásahy, Birner bodovou produktivitu s 39 body. To ale nejsou jediní hráči, kteří mají lví podíl na úspěchu týmu. Ti, kdo mají též na svědomí tyto výkony, jsou kupříkladu již zmíněný Michal Bulíř, kapitán Petr Jelínek či brankář Petr Kváča, jehož procentuální úspěšnost zákroků je 92,94%. V tomto ročníku gólman Liberce, který v českobudějovickém klubu působil tři sezóny, vychytal dvě čistá konta. To první bylo právě v utkání proti Motoru při výhře 7:0 na severu Čech. Další čistý štít přišel v dalším kole na ledě třineckých Ocelářů. Důkazem, že se týmu skutečně daří, je i počet inkasovaných branek. Aktuálně jich Bílí Tygři obdrželi 95, což je nejméně z celé extraligy.

Sestava Liberce ze zápasu se Spartou (17. 2.)

Kváča – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek – Birner (A), Bulíř, Lenc – Najman, Gríger, A. Musil – J. Vlach, P. Jelínek (C), Rychlovský – D. Špaček, Šír, Průžek.

Z TÁBORA MOTORU

Motoru se po většinu sezony nedaří. Nejinak je tomu i teď. S pouhými 30 body se potácí na posledním místě ligy a šance na případné předkolo play-off už je pouze teoretická. Ve středu Jihočeši zajížděli do Vítkovic, kde chtěli navázat na vysokou výhru z předešlého vzájemného zápasu z OSTRAVAR ARÉNY, když týmu z Moravskoslezského kraje nadělili sedm branek a žádnou nedostali. Na domácím ledě ale Motor už nevyhrál více než měsíc. Naposledy tomu bylo 12. 1. proti Chemikům z Litvínova při vítězství 4:3. Od té doby se Motoru nepodařilo svého soupeře ve vlastním prostředí obrat o body. Naposledy brali Jihočeši plný bodový zisk ve 43. kole na ledě karlovarské Energie, kterou porazili 6:1.

Prvenství v produktivitě Českých Budějovic si s 31 body drží zároveň nejlepší střelec Zdeněk Doležal, který k šestnácti brankám přidal patnáct asistencí. Druhé místo si i navzdory tomu, že už do tohoto ročníku nezasáhne, střeží kapitán Pavel Pýcha, a třetí místo patří Danielu Voženílkovi.

Sestava Motoru ze zápasu s Vítkovicemi (17. 2.)

Čiliak – Vydarený (C), Plášil, Štencel, Slováček, Lytvynov, Kubíček – Beránek, Toman, P. Novák – Jonák, D. Voženílek, Holec – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – M. Novák (A), Gilbert, Alderson – Ville.

Předzápasové okénko asistenta trenéra Aleše Tottera

"Liberec hraje o umístění v nejlepší čtyřce a ve středu ztratil body se Spartou. My v zápase s Libercem nemáme co ztratit a nemůžeme mít takový výpadek jako ve druhé třetině proti Vítkovicím. Máme výkyvy ve hře, a to, že odehrajeme solidně dvě třetiny, nestačí, když máme obrovský propad v té druhé, kde faulujeme a nejsme schopni se udržet na kotouči. Liberec je jedním z adeptů na titul a pro hráče je to dobrá výzva. Budeme se snažit urvat co nejvíce bodů. Všichni hráči, které tady máme, de facto nastupují do zápasu, takže ani nějak nemůžeme rotovat se sestavou. Všichni jsou naštěstí zdraví. Jsme v těžké situaci, ale musíme se s tím poprat."


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....