Banes Motor České Budějovice
19.02.2021, Petra Bicková

Hokej je naše zaměstnání a naše láska, říká Ondřej Slováček

Motor přivítal na svém ledě Liberec. Jihočeši nakonec podlehli Tygrům 2:5. Jednu asistenci si připsal vytížený obránce Ondřej Slováček, který měl v zápase několik šancí. Jak zhodnotil zápas proti tak těžkému soupeři?

Výsledek zápasu je celkem jednoznačný, ale vstup do utkání jste zvládli. V první třetině jste měli tři gólovky, bohužel jste to ale nevyužili.
Já si myslím, že nejen začátek, ale celý zápas byl ve výborném tempu. Liberec hodně bruslí a je rychlý. Z naší strany to byla dobrá odpověď na výkon druhé třetiny ve Vítkovicích. Kdybychom proměnili šance, tak by ten zápas vypadal jinak. Ale bohužel se nám to nepovedlo.

Mohl jste otevřít skóre už v úvodu zápasu, kdy jste se ocitl před brankářem Pavelkou. Tam scházelo málo a šli jste do vedení.
Vyhráli jsme dva souboje u mantinelu, Zdenda Doležal mi to výborně dal a já šel na bránu. Věděl jsem, že nemůžu jít do blafáku, protože tam byl jejich obránce, tak jsem to zkusil dát na lapačku, ale lízl jsem mu vestu. Byla to škoda. Mohl jsem dát gól, beru to na sebe. Zápas mohl vypadat jinak.

Liberec byl ve druhé třetině efektivnější a své šance využil. Vás to srazilo.
Ve druhé třetině byli lepší. Měli lepší pohyb, góly dali po našich chybách. My jsme to snížili, ale okamžitě jsme dostali další na 3:1 a v tuhle chvíli se to zlomilo úplně.

Vy jste hodně vytížený obránce, hrajete přesilovky i oslabení. Cítíte se herně dobře?
Určitě. Když vám trenér věří, tak se hraje o sto procent lépe. Teď mi to docela lepí a jsem rád za každé vytížení, někdy je to náročné, ale hokej miluju a jsem hrozně rád za tu šanci.

Přebíráte při přesilovkách roli Pavla Pýchy?
To se těžko nahrazuje. Nechci říct, že jsem zbyl (smích). Byl jsem další na řadě a budu se snažit vydržet.

V neděli jedete do Zlína, je to váš soused v tabulce, i přesto vás ale dělí devět bodů. S čím tam pojedete?
Chceme každý zápas vyhrát. Každý hraje o svou vlastní budoucnost a nikdo nechce žádný zápas vypouštět. Je to naše zaměstnání a naše láska. Jedeme tam s tím, že chceme vyhrát každý zápas.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....