Banes Motor České Budějovice
22.02.2021, Marek Baloun

Předposlední cesta na sever! Motor opět čeká Liberec

Potkali se spolu naposledy v pátek. Pro Tygry to byla cesta úspěšná, protože si odvezli z Budějovic tři body za výhru 5:2. V úterý od 17:00 se odehraje čtvrté a pro letošní sezónu poslední vzájemné střetnutí, tentokráte na území Home Credit arény. Jihočeši do něho na rozdíl od Libereckých půjdou podpořeni vítězstvím. Na severu republiky, ať už v Liberci či Litvínově, ale zatím v sezóně motoráci neuspěli, jak to dopadne tentokrát?

Náš soupeř – Bílí Tygři Liberec

Víkend byl pro Tygry ve znamení oscilace. Proti Motoru uspěli, ale v neděli si proti vedoucím Ocelářům ani neškrtli. Hosté si už v první polovině vypracovali tříbrankový náskok, když úřadovalo produktivní trio Stránský-Růžička-Vrána. K těm se v 46. minutě přidal ještě Kurovský a třinečtí tak nakonec zaslouženě vyhráli 4:0. Lodivod Liberce Patrik Augusta pak hledal slova jen těžce. „Soupeř byl dnes lepší a zaslouženě vyhrál. My jsme podle mě měli špatný vstup do utkání, první třetinu jsme prohráli o dvě branky, což určilo ráz celého utkání.“

Sestava Liberce z utkání s Třincem:

Kváča – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek – Birner, Bulíř, Lenc – Najman, Gríger, A. Musil – J. Vlach, P. Jelínek, R. Pavlík – D. Špaček, Šír, Rychlovský – Průžek.

Z kabiny Motoru

Svěřenci Václava Prospala měli v neděli potřebné štěstí. Na ledě Zlína po přesné trefě Zdeňka Doležala a šťastné dorážce Martina Beránka Jihočeši celkem s přehledem kontrolovali hru. Jenže pak povolili a nechali Šlahaře s Fořtem srovnat. Už to vypadalo, že si Budějovice opět nechají dobře se vypadající utkání utéct do prodloužení, ale pak přišel dar v podobě vyloučení kapitána ševců Žižky za faul do obličeje Holce. Přesilovku dokázal využít Daniel Voženílek, který využil všechny své centimetry a obhodil Hufa těsně za pravou tyč. To dokázal ocenit i hlavní trenér. „Měli jsme v duelu i hluchou pasáž, kdy jsme inkasovali dva góly. V tu chvíli jsme nehráli příliš dobře. Musím ale pochválit tým, že našel cestu k výhře zásluhou využité přesilovky a odvážíme si odsud zaslouženě tři body.“

Motor s Libercem v sezóně třikrát prohrál. Nejprve padl 2:3 po nájezdech, v lednovém měření sil v Liberci pak domácí deklasovali Motor 7:0. V pátečním zápase prohráli svěřenci Václava Prospala 2:5. Na Budějovice má spadeno Petr Jelínek (ve vzájemných zápasech bilance 3+3) a Jaroslav Vlach (4+2).

Sestava Motoru z utkání ve Zlíně:

Strmeň – Vydarený, Plášil, Štencel, Slováček, Lytvynov, Kubíček – M. Novák, Toman, Z. Doležal – Jonák, D. Voženílek, Holec – Beránek, R. Přikryl, Gilbert – Karabáček, P. Novák, Alderson.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Liberec hraje o první čtyřku. My jsme s ním hráli v pátek, to je pomalu jak nějaká play-off série. Když zopakujeme výkon z páteční první třetiny, kdy jsme měli vyložené šance, a dáme první gól, tak můžeme uspět i u tak dobrého týmu. Výhra ve Zlíně zlepšila náladu, na tréninku panoval dobrý duch, takže věříme, že v tom budeme pokračovat. Náš jednoznačný cíl pro zbývajících šest zápasů je dostat Zlín pod sebe."


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....