Banes Motor České Budějovice
22.02.2021, Michal Špírek

Roman Přikryl má nejvíce asistencí, ale na gól stále čeká. Narážky na to slýchávám, přiznává

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Centr Roman Přikryl přispěl k výhře nad Zlínem dvěma asistencemi. Za 39 zápasů jich v sezóně nasbíral už 18. Jenomže první gól ne a ne přijít. "Je to frustrující," nezastírá šestadvacetiletý útočník. Jak se chystá na Liberec?

Máte za sebou vítězný zápas ve Zlíně, jak ho hodnotíte?
Povedl se nám, protože jsme vyhráli po dlouhé době za tři body. Za každé vítězství jsme rádi. Snažíme se nepovolovat a urvat do konce sezóny co nejvíce výher.

Nehrklo ve vás, když ve třetí třetině Zlín stáhl dvougólové manko?
Hrklo, a to asi v každém z nás, i ve fanoušcích. Přece jen je to letos taková naše tradice, snažíme se toho vyvarovat, ale většinou se nám stává, že zápasy nedokážeme dotáhnout do konce.

Uspěli jste proti předposlednímu týmu tabulky, Zlín jste v sezóně porazili celkem třikrát.
Proti Zlínu se nám v sezóně dařilo, ale to nic nemění na našem postavení v tabulce a že jsme měli vyhrávat zápasy i s jinými týmy.

Je pro vás motivací do konce sezóny dostat se před Zlín? Znamenalo by to uhrát v posledních šesti zápasech o šest bodů víc než Berani.
Určitě, bavili jsme se o tom a byli bychom rádi, kdyby se nám je podařilo přeskočit.

V dalším kole vás čeká Liberec. Jaký je to soupeř?
Liberec je jeden z nejlepších týmů extraligy, navíc v jeho momentální formě. Budeme se snažit vyhrát a vrátit jim porážku z domácího zápasu. Mají výborného gólmana, kterého známe a kterému se daří, celé mužstvo mají dobře poskládané, kdy mají v sestavě zkušené hráče i dobré mladé kluky.

Je pro vás v něčem zajímavé, že se stejným soupeřem potkáte po třech dnech znovu?
Není to nic neobvyklého. Já osobně tam žádné nevyřízené účty nemám, ale myslím si, že někdo od nás je mít bude (smích). V závěru pátečního utkání proběhla rvačka, tak uvidíme, jestli to bude mít nějakou dohru.

Proti Zlínu jste zaznamenal dvě asistence, s 18 přihrávkami už jste mezi top 30 nejlepšími asistenty extraligy. Ale pořád čekáte na první gól v sezóně. Jak to berete?
Je to hrozný. Čekám na gól strašně dlouhou dobu, měl jsem plno šancí, ale prostě mi to tam nepadne. Mohlo to vypadat úplně jinak, mít k nahrávkám pár gólů navíc. Je to frustrující.

Co si na to konto vyslechnete v kabině?
(úsměv) Každý den tam probíhají nějaké srandy a narážky na mě. Jak od spoluhráčů, tak trenérů. Všichni mi gól určitě přejou, ale narážky, to musí bejt, to k tomu patří.

Kdo si vás vychutnává nejvíce?
Zadarmo mi to rozhodně nedává trenér (smích). Ale kotel mi občas dávají všichni.

Občas zkouší hokejisté v takovýchto případech nějaký rituál, nepřemýšlel jste o něčem?
Právě, že tohle všechno jsem odboural. Od té doby, co se nedaří, pár kol, tak jsem na vše přestal myslet.

Podle slov trenéra Prospala jste hráčem, kterému se nechce střílet. Souhlasíte?
Vždycky raději volím nahrávku než střelu, to je známé. Musím střílet více, k tomu už mě trenér pár let nabádá.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....