Banes Motor České Budějovice
13.01.2002, David Lukeš

Minule jsme se na Spartě chytili

Zápasy s pražskou Spartou vždy na jihu patřily k tahákům. Budějovický příznivec však tentokrát k duelu s Pražany vzhlíží s obavami. Zatímco HC ČB tápe v nejistotě, sparťané opanovali čelo tabulky. Trenér Jihočechů Jaroslav Jágr však svému týmu nadále věří.


"Postavíme všechno, co má ruce a nohy a budeme bojovat," ač zklamán, neskrýval bojovného ducha trenér Budějovic na tiskovce po pátečním duelu s Plzní. Plány na postavení čtyř útoků mu trochu kazí zranění Jiřího Šimánka. Hra týmu jde ale přece jen nahoru. Bod se Vsetínem však naši hokejisté s Plzní nepotvrdili. Nedali ani branku, ale tentokrát byla na jejich výkonu zřetelná snaha se o výsledek porvat.

Tentokrát však na budějovický led přijede silná Sparta s výborným brankářem Petrem Břízou, jehož si jistě místní fanoušci dobře pamatují. Se Spartou jsme letos dvakrát v Praze prohráli (5:3, 5:2), avšak doma jsme ve 14. kole hokejisty z hlavního města dokázali porazit překvapivě vysoko 6:2 a načali třízápasavou sérii vítězných zápasů. A to vše rovněž po nevydařeném domácím zápase s Plzní.

Proč tedy opět nedoufat v úspěšný souboj Davida s Goliášem? Pokud nechceme zbytek sezony dohrávat v duchu boje o záchranu, ale pokusit se ještě zaútočit na play-off, musíme zvítězit. Zápas začíná tentokrát již v 17 hodin!
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....