Banes Motor České Budějovice
18.01.2002, David Lukeš

Na Kladně vyhrát musíme!

Dnes HC ČB hostuje na ledě posledního Kladna. Cíl je jasný a nemůže být ani jiný. Bodovat (nejlépe vyhrát), určitě ale neprohrát. Porážka od středočechů by totiž jihočeský celek mohla namočit do bojů o baráž.
Poslední čtvrtina soutěže se pro náš tým nezačala dobře, prohra se Spartou zapříčinila, že je náš celek nyní stejně daleko od play-off jako od baráže. Na osmou příčku ztrácíme dvanáct bodů, zatímco na poslední Kladno už máme jenom deset bodů k dobru. Bez nadsázky lze tedy tvrdit, že HC ČB dnes čeká jeden z nejdůležitějších soubojů sezony, v němž půjde o šest bodů.

Bodovat je rozhodně potřeba, neboť další utkání s celky ze dna tabulky (Litvínov, K. Vary) hrají naši hokejisté opět na ledě soupeřů. To si uvědomuje i manažer budějovických hokejistů ing. Jaroslav Pařízek: "Určitě jedeme na Kladno pro body. Nebude to lehké, protože budeme oslabeni o Nedomu, Brože i Mrázka, který se zranil na tréninku." Na důležitosti zápasu naopak vidí i jisté pozitivum: "Kladno má mladý tým, který v posledních zápasech oživil naději uniknout baráži. Doma se od nich nic jiného než vítězství čekat nebude a to by jim mohlo svazovat nohy."

Bojovné signály vysílá taky trenér budějovických hokejistů Jaroslav Jágr, který sdělil své poznatky o nových posilách v týmu: "Do Kladna jedeme s cílem bodovat. Co se týká nových posil, tak Patrik Hučko se zapracoval do týmu okamžitě, Vláďa Hudáček je brankář, který nepotřebuje dlouhou dobu, aby se s týmem sžil, tady problémy nejsou vůbec žádné. Chybět stále bude obránce Nedoma a útočník Brož. Bohužel ani Mrázek dnes nenastoupí, lékař doporučil týden klid."

Bezesporu napínavý duel začíná v 17:30.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....