Banes Motor České Budějovice
02.05.2012, Radek Papáček

Jihočeši hlásí další nové tváře. Přicházejí Sáblík, Frühauf, Dej a prodloužil Ptáček

Č. B u d ě j o v i c e – Českobudějovický HC MOUNTFIELD pokračuje ve skladbě nového mužstva pro příští extraligový ročník. Kádr Jihočechů doplní další tři vytipovaní hráči. Pod Černou věž přicházejí brankář Lukáš Sáblík z Karlových Varů, obránce Peter Frühauf ze Slovanu Bratislava a útočník Rastislav Dej z Karlových Varů. Klub se vydal na cestu práce s mladými hráči, a tak nové smlouvy podepsali také odchovanci obránce Lukáš Kříž a útočník Michal Švihálek. Nový kontrakt s HC MOUNTFIELD navíc uzavřel kapitán František Ptáček a zůstává tak dále na jihu Čech.

Kontrakty s českobudějovickým klubem z loňského kádru již dříve prodloužili obránce René Vydarený a útočníci Jiří Šimánek s Tomášem Mertlem. „Jsme moc rádi, že se nám podařilo smlouvu prodloužit také právě s Františkem Ptáčkem. Díky svým zkušenostem a lidským charakterem je totiž ideální osobností k tomu, aby vedle sebe v obranné dvojici vychoval mladého obránce,“ říká Ing. Zdeněk Blažek, předseda představenstva a generální manažer. „Chtěli bychom, aby tím mladým obráncem po boku Ptáčka byl nadějný Lukáš Kříž, který nyní dostane velkou příležitost vybojovat si stabilní místo v užším kádru,“ doplnil Petr Sailer, asistent sportovního manažera.

Na postu brankáře oporu Jakuba Kováře doplní Lukáš Sáblík z Karlových Varů. „Dosavadní dvojka Pavel Kantor pro svůj další růst musí v příští sezoně pravidelně chytat seniorskou soutěž, aby se mohl stát nástupcem Jakuba Kováře. Proto jsme sháněli nového kolegu k Jakubovi a také po komunikaci s ním jsme se rozhodli získat zkušeného brankáře, který by s ním vytvořil dobrou dvojici. Takovou osobnost jsme našli v Lukáši Sáblíkovi,“ říká Petr Sailer.

Do obrany přichází Slovák Peter Frühauf, ofenzivu posílí Rastislav Dej

Defenzivní řady Jihočechů v příští sezoně vyztuží Peter Frühauf. Devětadvacetiletý bek je čerstvým mistrem slovenské extraligy se Slovanem Bratislava. „Peter je zkušený obránce, ofenzivně laděný s dobrou střelou. Proto by se nám mohl velice hodit do přesilových her. Po dohodě s hlavním trenérem Peterem Draisaitlem jsme se tak rozhodli jej angažovat,“ říká Petr Sailer.

Kompletní letní přípravu dále s mužstvem absolvují odchovanci Karel Plášil a Tomáš Prokop. „Oba patří do reprezentace do osmnácti let a jsou nadějemi našeho klubu. Chceme je tak mít pod dohledem a jim samotným příprava s extraligovým mužstvem prospěje,“ říká Sailer.

První novou tváří na jihu Čech byl útočník Tomáš Knotek z Kladna, po něm pak klub podepsal také smlouvu s Jakubem Sujou. Nyní HC MOUNTFIELD získal také dalšího mladého a perspektivního forvarda. Mezi Jihočechy totiž přichází z Karlových Varů třiadvacetiletý Rastislav Dej. „Zapadá přesně do koncepce, jakou jsme si vytyčili. Na svůj mladý věk má už dostatek zkušeností se seniorským hokejem. Navíc je to univerzální útočník s dobrým čtením hry,“ tvrdí Petr Sailer.

Do užšího kádru by se měl dále zapojit odchovanec Michal Švihálek. „Věříme, že si své místo vybojuje, podobně jako obránce Lukáš Kříž,“ sděluje asistent sportovního manažera.

„V přípravě dostanou příležitost také Tomáš Rousek a Roman Bernat, kteří rovněž patří k našim juniorům. Pokud by se nepoprali o místo v áčku, budeme jednat s prvoligovým Pískem o možnosti jejich využití. Během sezony by pak mohli být k dispozici i naší juniorce,“ doplňuje Sailer.

Letní tréninky se seniorským týmem absolvuje také devatenáctiletý brankář Ondřej Bláha. „Na přání nového trenéra brankářů Romana Turka se zapojil z juniorky také on,“ informuje bývalý útočník.

Českobudějovický HC MOUNTFIELD v příští sezoně povede zcela nově složený realizační tým. Hlavním trenérem bude Peter Draisaitl s kolegy Radkem Bělohlavem a Romanem Turkem. Vedení Jihočechů nadále jedná o doplnění kádru v obraně i útočných postech.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....