Banes Motor České Budějovice
12.06.2012, Radek Papáček

Hokejisté na půlmaratonu vybojovali třetí místo

Č. B u d ě j o v i c e - Hokejisté HC MOUNTFIELD získali bronzovou medaili na Budějovickém 1/2 Maratonu! V kategorii štafet při sobotním mezinárodním závodu na 3. místě tak předčili i štafetu fotbalového SK Dynamo. „S fotbalisty jsme se hodně hecovali,“ přiznal obránce Lukáš Kříž. Štafetu HC MOUNTFIELD vedle něj dále tvořili Bohumil Jank, Tomáš Prokop a finišman Tomáš Rousek. Společnými silami zaběhli 1/2Maraton v čase 01:31:37.

Budějovický Půlmaraton se v centru jihočeské metropole konal poprvé. Přesto se jej zúčastnilo zhruba 2000 běžců z 19 zemí. V kategorii štafet své zástupce do závodu vyslal také HC MOUNTFIELD. A mladí hokejisté klubu udělali dobrou reklamu, když z celkových 21 štafet byli třetí nejlepší.

„Hlavně nám šlo ale o to, abychom se umístili lépe než fotbalisté,“ říká s úsměvem Lukáš Kříž. „I pořadatelé nás mezi sebou popichovali,“ doplňuje. Na štafetu sportovních kolegů měli v cíli navrch o více jak jednu minutu.

Ještě před závodem si hokejisté museli určit pořadí, ve kterém poběží. „Na začátku při hromadném startu jsem z náměstí vyrazil jako první já,“ říká junior Tomáš Prokop, který předával štafetu Bohumilu Jankovi. Po něm následoval Lukáš Kříž a jako poslední běžel Tomáš Rousek. „Tomáš měl před sebou nejdelší trasu. Jako poslední běžec absolvoval šest kilometrů, my ostatní jsme běželi pět kilometrů,“ říká Bohumil Jank.

Budějovického Půlmaratonu se zúčastnili také běžci z afrických zemí. „Bylo zajímavé sledovat, jak ty nejlepší ženské dokázali držet krok s mužskými. Na druhou stranu závod zvládlo i spousta amatérských běžců. Všiml jsem si například slušně řečeno postaršího pána, který závod úspěšně dokončil,“ ocenil Lukáš Kříž.

Půlmaraton si tak v Českých Budějovicích tuto sobotu odbyl premiéru. V případě dalšího ročníku není vyloučená obhajoba třetího místa HC MOUNTFIELD v kategorii štafet. „Pokud by se půlmaraton běžel i za rok, sám bych se dobrovolně přihlásil. Byla to vydařená akce,“ zhodnotil Bohumil Jank, který se do týmu HC MOUNTFILED vrátil po ročním působení v Popradě hrajícím loni KHL.


Na snímku dole zleva štafeta HC MOUNTFIELD ve složení Tomáš Rousek, Bohumil Jank, Tomáš Prokop a Lukáš Kříž.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....