Banes Motor České Budějovice
15.06.2012, Radek Papáček

Změnu prostředí uvítáme, říká před soustředěním Peter Draisaitl

Č. B u d ě j o v i c e – Extraligový HC MOUNTFIELD se připravuje na nadcházející hokejový ročník. Jihočeši mají před sebou dva poslední týdny přípravy na suchu. Ten následující stráví na soustředění ve Frymburku. „Na soustředění se těšíme. Hráče samozřejmě čeká tvrdá dřina, ale změna prostředí nám prospěje a rádi ji uvítáme,“ říká Peter Draisaitl, nový hlavní trenér českobudějovického celku.

S dosavadním průběhem letní přípravy je zatím spokojený. „Všichni kluci pracují během tréninků poctivě a tvrdě,“ podtrhuje důvod ke spokojenosti Peter Draisaitl. HC MOUNTFIELD se zatím připravoval v domácích podmínkách. V zázemí Budvar Arény, blízkém okolí či Fitness 14. „Myslím, že děláme v tomto přípravném období všechno to, co by se mělo v létě dělat. A v žádném jiném klubu to není jiné,“ říká rodák z Karviné.

Peter Draisaitl v loňském roce vedl v německé DEL tým Norimberku. Po příchodu pod Černou věž nyní spolupracuje se zcela novým realizačním týmem. V trenérském týmu mu kolegy jsou Radek Bělohlav, Roman Turek či kondiční trenér Petr Požárek, v managementu klubu pak Petr Sailer. „Musím říct, že se nám zatím daří dodržovat směr, který jsme si v naší spolupráci vytyčili. V realizačním týmu jsou, dá se říct, všechno mladí kluci, kteří chtějí pracovat na sto procent. Z tohoto přístupu mám radost, je to ten největší základ i poté do sezony,“ říká bývalý útočník a německý reprezentant.

Průběh letní přípravy sice porovnává k obdobným ve všech týmech, ale přesto sám klade důraz na jednu věc. „Dá se říct, že jsem se osobně zaměřil více na tréninky v posilovně, kde jsem viděl trochu deficity. V tomto procesu zůstaneme i nadále,“ poukazuje Peter Draisaitl.

Hráče HC MOUNTFILED tak silové tréninky čekají i během soustředění ve Frymburku, kam odjíždějí v neděli a vracejí se následující pátek. „Činky bereme sebou,“ potvrzuje kouč. Jinak se může extraligový tým v zázemí Wellness Hotelu Frymburk těšit na vyhovující zázemí. „Jsou tam fantastické podmínky. Byli jsme se tam jako realizační tým podívat dopředu a ve Frymburku se nechá dělat prakticky všechno, co máme v plánu.“

Hokejisté dostanou na dovolenou individuální plány

Hráči mají před sebou ještě dva týdny suché přípravy, poté je čeká třítýdenní dovolená. Ani během volna ale hokejisty nečeká žádné „nicnedělání“. Trenéři spolu s kondičním koučem Petrem Požárkem totiž pro hráče chystají individuální tréninkové plány. „Odpočinek je jedna věc. Hráči si jej samozřejmě zaslouží a mají na něj právo. Ale na druhou stranu by bylo zcela fatální, kdyby nedělali před nástupem na led vůbec nic. To by pak celá letní příprava byla zbytečná,“ poukazuje hlavní trenér.

Po dovolené se tým HC MOUNTIELD ke společné přípravě setká 23. července. Okamžitě s ostrým tréninkem na ledovém kluzišti ale nezačne. „Máme v plánu nejdříve zhruba tři tréninky, aby si hráči nejdříve na led zvykli a osahali výstroj. Zároveň budeme pokračovat i procesu fyzické přípravy,“ sděluje Peter Draisaitl.

Jihočeši se během léta zúčastní opět také prestižního European Trophy. V rámci celoevropského turnaje sehrají ve druhé polovině měsíce srpna celkem šest zápasů se zahraničními celky. Těm budou předcházet ještě dva zápasy s Plzní doma a se Slavií Praha na její domácí půdě. V září se pak HC MOUNTFIELD utká ještě znovu s Plzní. Celkem tak Jihočechy v přípravném období čeká devět zápasů.

Peter Draisaitl tento počet zápasů považuje za zcela optimální. „Myslím, že je to akorát. Více už by bylo hodně. Musíme brát ohled na to, že nás čekají samí kvalitní soupeři a zápasy budou náročné. Ovšem díky tomu, že všechny zápasy budou kvalitní, odhalíme v naší hře hodně věcí. Budeme se pečlivě dívat na video ze všech zápasů a hledat prvky, na kterých budeme muset zapracovat. Tak, abychom byli na první zápas extraligy stoprocentně připravení,“ vyhlíží Peter Draisaitl.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....