Banes Motor České Budějovice
21.06.2012, Petr Novotný

Soustředění: náročná kola i jízda na raftech

F r y m b u r k – Poslední den: Etapa na Sv. Tomáš, oběd a pak odměna. Co? Vzali do ruky pádla, nasadili vesty a vyrazili na rafty z Vyššího Brodu do Zátoně. „Byl to takový teambuilding. Odměna za dobře odvedenou práci,“ usmíval se trenér celku Peter Draisaitl. HC MOUNTFIELD ve čtvrtek zakončil soustředění na Lipně. V pátek nasednou na kola a vyrazí směr České Budějovice.

„Tak, jak jsme sem přijeli, taky odjedeme,“ pousmál se asistent sportovního manažera Petr Sailer. Ano. Bylo to možná poprvé v historii, co Jihočeši vyrazili na soustředění na kolech. Tým v neděli nasedl u zimního stadionu na kola a přes Litvínovice, Křemži, Chvalšiny, Kájov a Světlík dorazili až do Frymburku, kde jim začal očekávaný vrchol přípravy. Jak jinak. Soustředěním většinou vrcholí suchá fáze přípravy a u Jihočechů to nebylo jinak. Po návratu ještě dojedou poslední týden, nastoupí na dovolenou a pak se na konci července vrhnou na ledovou plochu Budvar arény.

„S průběhem i s výsledky přípravy jsem hodně spokojený,“ pochvaloval si trenér celku Peter Draisaitl. Všechno, co si s realizačním týmem naplánovali, splnili. „Přálo nám i počasí, takže to bylo všechno parádní,“ konstatoval hlavní kouč.

I závěrečný den, kdy svým svěřencům naordinoval kilometry na kolech. Tým nejprve vyrazil z Frymburku přes Lipno nad Vltavou a Přední Výtoň na Svatý Tomáš, kde potom v málo využívaném úseku jezdili hráči půlkilometrové intervalové úseku do prudkého kopce. „Bylo jich celkem deset,“nastínil Rudolf Červený. „A musím říct, že už u toho pátého pěkně pálili nohy,“ pousmál se. Nicméně splnil. Stejně jako všichni ostatní. I když se brutální výšlap neobešel bez řečí nebo i zahozených kol po dojezdu, jako v případě Martina Podlešáka. I ten ho však sebral a pak dojel zpět na hotel.

Kola byla jednou z náplní celých pěti dní. „Jeli jsme královskou etapu,“ pousmál se Rudolf Červený. A na dotaz, kdo je z hokejistů nejlepší cyklista zase odpovídal nový kustod Petr Cirkl. Bývalý závodní cyklista je tím nejpovolanějším, kdo to může posoudit. „Řekl bych, že František Ptáček a Lukáš Květoň,“ dodal Cirkl.

A jaká byla náplň všedního dne hokejisty HC MOUNTFIELD na soustředění? Ráno v 7.15 měli hráči zhruba třičtvrtěhodinový výběh. Pak následovala snídaně a od půl desáté první fáze tréninku. V poledne oběd, pak odpočinek a od půl čtvrté nebo čtyř hodiny fáze druhá. Vedle kol ještě hráči chodili na atletický stadion nebo do posilovny. „Byly jsme i kondičně plavat v bazénu,“ dodal Rudolf Červený. Ve Wellness Hotelu Frymburk našli hokejisté zázemí, které potřebovali. Trenéři si pochvalovali i fakt, že nemuseli řešit ani žádné vážnější zranění. Takže spokojenost.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....