Banes Motor České Budějovice
25.06.2012, Michal Špírek

Hokejbalový turnaj fanoušků má za sebou třetí ročník

Č. B u d ě j o v i c e - Na druhé ploše českobudějovické Budvar Arény se v sobotu 23.6. uskutečnil třetí ročník hokejbalového turnaje fanoušků HC MOUNTFIELD. Ve dvou skupinách se utkalo sedm týmů, z nichž nakonec ve finále uspěli hráči Vyhořelých hvězd. Tento tým se pak postavil výběru z řad hokejistů HC MOUNTFIELD. Ale Langhammer a spol. fanoušky vyniknout nenechali, vyhráli 6:2.

HC MOUNTFIELD a jeho fanklub si po dvou úspěšných ročnících nenechal uniknout příležitost uspořádat hokejbalový turnaj fanoušků i do třetice. Dějištěm soubojů se stal umělý povrch položený v malé hale Budvar Arény. Délka zápasů se měřila netradičně na poločasy, hrálo se 2 x 15 minut a na vše dohlíželi zkušení hokejbaloví rozhodčí. A samotná hra přítomných mančaftů rozhodně nezklamala. Většina z přibližně devadesátky hráčů ukazovala, že už párkrát v životě hokejku držela, a místo tak bylo třeba i na povedené blafáky á la Peter Forsberg.

Suverénně prošel turnajem tým Vyhořelých hvězd, který porazil všechny soupeře a ukázal trochu stále ještě doutnajícího talentu. Ve finále zdolal loňské finalisty, prachatické Horaly, 4:2. Vyhořelé hvězdy potvrdily roli jednoho z favoritů, v prvním ročníku si připsaly prvenství, loni braly bronz. Kapitán týmu Václav Sládek, který sám hraje hokejbal za Planou u ČB, měl z prvenství upřímnou radost. "Sice tu šlo hlavně o to si zahrát, pro žízeň, ale první místo potěšilo. Většina zúčastněných hráčů hokejbal někde hraje, týmy jako Cardiax, prachatičtí Horalové či Termiti z Velešína dokonce hrají jako tým pohromadě v soutěži. Já ale sesbíral kvalitní kádr," usmíval se Sládek. Nejproduktivnější hráč turnaje ovšem nepocházel z řad týmu Vyhořelých hvězd, ale od Horalů - Jaromír Markytán zaznamenal ve čtyřech zápasech hned deset kanadských bodů.

V superfinále zkusily poměřit Vyhořelé hvězdy síly s hokejisty HC MOUNTFIELD. Těch sice dorazilo jen šest, i tak ale v poklidu a exhibičním duchu nadělili fanouškům šest branek. Vyhořelé hvězdy se držely do stavu 1:1, pak už to byl jednoznačný proces. Povedenou akci zakončily samostatné nájezdy, kde si překvapivě počínali lépe a šikovněji hokejbalisté - amatéři.

Superfinále:
Vyhořelé hvězdy - HC MOUNTFIELD 2:6 (1:5, 1:1)
Branky: 4. Špírek (Pánský), 19. Rajdl (Arnold) - 2. Dej (Langhammer), 7. Langhammer (Dej), 9. Marek (Langhammer), 10. Dej (Kantor), 13. Dej (Langhammer), 26. Švihálek (Kantor).


FOTOGALERIE Z TURNAJE ZDE!

tým HC MOUNTFIELD: Kacetl, Švihálek, Dietz, Langhammer, Marek, Kantor, Dej.


1. místo: Vyhořelé hvězdy: Vobr, Rychtář, Neubauer, Tomaško, Šulista, Pánský, Arnold, Rajdl, Hovorka, Vrba, Špírek, Štika, Hejna, Sládek.
2. místo: Horalové: Kacetl, Švácha, Dojčar, Novák, Bláha, Květoň, Markytán, Kadlec, Mráz, Bušek, Turek, Matoušek.
3. místo: Cardiax: Pokorný, Mandát, Vyhlídka, Edl, Studený, Zlámal, Vinzenc, Švepeš ml., Pavlík, Šulista, Papež, Jílek, Vacek, Švepeš st.

Výsledky zápasů:
SKUPINA A
Horalové - Samson 6:1 (1:0, 5:1)
Branky:Matoušek 2, Květoň, Bušek, Markytán, Švácha - Krejčí.

Beercelona - B 12 0:1 sn
Branka: rozhodující nájezd Stehlík.

Beercelona - Horalové 0:2 (0:0, 0:2)
Branky: Markytán 2.

Samson - B 12 1:2 sn (0:0, 1:1)
Branky: Obložinský - L. Máče, rozh. nájezd J. Máče

B 12 - Horalové 3:11 (1:3, 2:8)
Šich, Havelka, Hromádka - Novák 3, Bušek 3, Dojčar 2, Květoň, Švácha, Markytán.

Samson - Beercelona 0:2 (0:1, 0:1)
Branky: Duda, Bláha.

Pořadí ve skupině: 1. Horalové, 2. Beercelona, 3. B 12, 4. Samson


SKUPINA B
Vyhořelé hvězdy - Termiti 6:3 (5:1, 1:2)
Branky: Vrba 2, Arnold 2, Rajdl 2 - Šebesta, Kothánek, Kostka.

Termiti - Cardiax 0:1 (0:0, 0:1)
Branka: Švepeš ml.

Cardiax - Vyhořelé hvězdy 0:4 (0:3, 0:1)
Branky: Vrba, Arnold, Rajdl, Neubauer.

Pořadí ve skupině: 1. Vyhořelé hvězdy, 2. Cardiax, 3. Termiti.


O 3. místo: Cardiax - Beercelona 2:1sn (0:0, 1:1)
Branky: 30. Švepeš ml. (Vacek), rozh. nájezd Pokorný - 22. Vávra (Duda)

Finále turnaje fanoušků:
Vyhořelé hvězdy - Horalové 4:2 (3:1, 1:1)
Branky: 7. Neubauer (Rychtář), 8. Rajdl, 15. Hejna, 25. Arnold (Neubauer) - 9. Švácha (Turek), 23. Turek.

Statistiky zapisoval Pavel Pancl, fotografovala Kateřina Kyselová.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....