Banes Motor České Budějovice
17.07.2012, Gabriela Šubardová

Soupeři HC MOUNTFIELD v European Trophy - č. 2: Kärpät Oulu

Č. B u d ě j o v i c e – Hráči HC MOUNTFIELD mají před sebou poslední týden dovolené. V pondělí se opět sejdou k pokračování přípravy na nadcházející extraligový ročník. Vše pro to, aby mohli bojovat nejen na ledě české ELH, ale také v prestižní soutěži European Trophy. Představujeme vám v pořadí již druhého soupeře ze soutěže European Trophy, je jím Kärpät Oulu z Finska.

Kärpät Oulu

V rámci svého výjezdu na sever se HC MOUNTFIELD vedle Luley utká i s týmem Kärpätu Oulu. Tento tým má sídlo ve Finsku ve městě Oulu. Fanoušci svůj tým povzbuzují v Oulun Energia-areena, kam se jich vejde až na 6614. Klub byl založen roku 1946 a pyšní se vítězstvími ligy z let 1981, 2004, 2005, 2007 a 2008. Klubovými barvami jsou bílá a černá.

Tým je složen především z domácích hráčů, ale najdou se v něm i dva hráči ze Švédska a hokejisté z České republiky. Oporou celého týmu je Juha-Pekka Haataja. Tento dobrý bruslař hraje na postu levého křídla a je přesným střelcem. Není chvíle, kdy by na sobě nepracoval a nesnažil se být lepší. Na hrudi kapitánské céčko nosí Illka MIkkola. V minulé sezóně v domácí lize to se svým týmem dotáhl až do čtvrtfinále.

Jedním ze dvou Švédů v tomto týmu je Oscar Eklund. Tento třiadvacetiletý vysoký bruslař má útočné instinkty divoké šelmy. Navíc rád hraje do těla a nebojí se ukázat svou dravost.

Všem hráčům kryje záda teprve třiadvacetiletý finský gólman Tomi Karhunen.

Známé jméno - Hannu Aravirta - je hlavním trenérem Oulu, odehrál zde jako hráč několik sezón. Jako trenér získal pak několik cenných kovů na mistrovstvích světa a olympiádě v Naganu s Finskem.

OFICIÁLNÍ WEBOVÉ STRÁNKY TÝMU

Zajímavost soupeře – čeští hráči

V klubu je jich hned několik, tím nejčerstvějším přírůstkem je Tomáš Plíhal. Devětadvacetiletý rodák z Frýdlantu hrál mj. za HC Bílí Tygři Liberec a je velice všestranným hráčem. Oulu posílil před touto sezónou a kouč Aravirta si pochvaloval: „O Tomášovi mám dobré zprávy, zná ligu a doufám, že bude hrát v týmu velkou roli. Působil v Severní Americe, kde posbíral zkušenosti i co se týče tvrdosti hry a to přesně my potřebujeme, takových hráčů moc nemáme.“ Jméno Ivan Huml je pak pro českobudějovické fanoušky známé. V letech 2008-2010 oblékal dres HC MOUNTFIELD, avšak v roce 2010 přestoupil do HC Kometa Brno, odkud putoval do Kärpätu Oulu. Nepostradatelným hráčem obranných řad na loňské cestě Oulu do čtvrtfinále byl pak exbudějovický Jan Snopek. Posledním Čechem je Vladimír Eminger. Je to teprve dvacetiletý hokejista pocházející z HC Litvínov. Z domovského klubu zamířil rovnou do Kärpät U20 a momentálně je připravený jako případný náhradník do A- týmu Kärpät Oulu.

HC MOUNTFIELD se utkal s Kärpät Oulu již minulý rok, a v utkání European Trophy svého soupeře předčil, na jeho ledě zvítězil 2:1.


Již dříve jsme představili:Luleå
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....