Banes Motor České Budějovice
31.07.2012, Gabriela Šubardová

Soupeři HC MOUNTFIELD v European Trophy - č. 3: Eisbären Berlin

Č. B u d ě j o v i c e – Mezi nejtěžší soupeře v European Trophy bude patřit právě tento německý tým, který má ve znaku ledního medvěda. Své síly s HC MOUNTFIELD změří již 26. srpna. Tým z hlavního města Německa je složen především z domácích hráčů, ale je také doplněn třemi hokejisty z USA a pěti hráči z Kanady. O kom je řeč? O Eisbären Berlín.

Eisbären Berlin

Tento klub má kořeny v bývalém východním Německu a je to jeden z mála sportovních celků tohoto regionu, který se dotáhl na nejvyšší hokejovou úroveň našeho západního souseda. Po počátečních potížích v polovině 90. let se Lední medvědi představili na mezinárodní scéně. Vstup do soutěže Anschutz Entertainment Group v roce 1999 předznamenal novou éru Ledních medvědů. Profesionalita a ekonomické stabilita položila základ pro nejúspěšnější fázi historii klubu Eisbären Berlín.

Domácím útočištěm Ledních mědvědů je O2 World aréna v Berlíně, která prošla v roce 2008 rekonstrukcí, a tak se do ní vejde na 14 500 fanoušků. Pět ligových titulů a jeden pohár vítězství v posledních sedmi letech, tím se může tento hokejový tým pyšnit. Berlínští Lední medvědi jsou nejlepším týmem v německé lize, ale svou sílu ukázali i v European Trophy, kterou v roce 2010 vyhráli. Manažer kanadského původu Peter John Lee vytvořil unikátní strukturu pro rozvoj mladých hráčů, což je důvod, proč se v posledních letech více než deset hráčů tohoto celku ukázalo v německém národním týmu.

V sezóně 2010/2011 se Eisbären Berlín ukázalo v plné síle v European trophy. Po pár zápasech se stali jasnými favority své divize. Při cestě za titulem se střetl Eisbären s týmy Red Bull Salzburg a Jönköping. A titul v soutěže je také prvním evropským úspěchem v celé historii Ledních medvědů.

OFICIÁLNÍ WEBOVÉ STRÁNKY TÝMU

Hráči

Kapitánem týmu je osmatřicetiletý rodák z Německa Stefan Ustorf,. Je to zkušený hráč, jenž má dobré vůdčí schopnosti. Jeho rychlé bruslení a kličky často soupeřům pomotají hlavu. Ovšem loňská sezona nebyla z jeho nejlepších. Na kontě měl pouhých 11 bodů (3+8), protože se Lední medvědi neprobojovali do bojů v play-off a v European Trophy si připsal jednu asistenci. Byl i kapitánem německého národního týmu.

Pozor na: Frank Hördler je velice klidný a nenápadný hráč, který umí bruslit a zahrozit ve chvíli, kdy je jeho tým pod tlakem. V minulé sezóně zaznamenal 20 bodů (3+17). Na světovém šampionátu v roce 2011 byl dokonce vybrán do Top týmu nejlepších hráčů mistrovství světa.

Celý tým se může spolehnout na dvojici gólmanů. Rob Zepp je jednatřicetiletý technický brankář, který má velmi dobré reflexy. V brankovišti se pohybuje s atletickou lehkostí a v jakékoli situaci se nenechá ničím rozhodit. V sezóně 1998-1999 dostal brankářské ocenění tzv.: "Bobby Smith Trophy" a také se v roce 2010 dostal do Národního týmu.

Brankářskou dvojici uzavírá Sebastian Elwing, který přechází z EHC München. Je mu třicetdva let a fanoušci se těší na novou oporu Ledních medvědů.

Již dříve jsme představili:
Luleå
Kärpät Oulu
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....