Banes Motor České Budějovice
26.07.2012, Pavel Kortus ml.

Otevřený trénink? Výborný nápad, shodují se fanoušci

Č. B u d ě j o v i c e - Ve středu odpoledne zahájili hokejisté HC MOUNTFIELD přípravu na ledě. Na otevřený trénink se přišly podívat více než dvě stovky českobudějovických příznivců. "Je to výborný nápad," shodují se oslovení diváci, kteří se zájmem sledovali i nové tváře na tréninku Jihočechů. Fanoušci mohou vidět své oblíbence v prvním přípravném duelu v pátek 3. srpna, kdy do Budvar arény přijede ruská Astana.

První trénink na ledě byl otevřen pro veřejnost a této nabídky využily ve středu odpoledne více jak dvě stovky hokejových nadšenců. 15:46. To byl čas, kdy na led v Budvar aréně vyjel první hráč - Bohumil Jank. Brzy ho následovala řada natěšených spoluhráčů. Nechyběla ani nová trenérská trojice.

Mezi fanoušky se nápad s otevřeným tréninkem uchytil. Hned od prvních minut hráče sledoval i Jiří Hájek (na horním snímku vpravo). „Není to špatný nápad. Zejména pro mladé fanoušky je to výborná akce a zpestření. Máme možnost vidět jak nové tváře, tak hokejisty, kteří zde hrají již nějakou sezonu. “ říká postarší muž. Podobnou akci v průběhu sezony však reálně nevidí. „V sezoně to asi nemá smysl, maximálně při reprezentačních přestávkách,“ přidává svůj názor.

V Budvar aréně nechyběl ani příznivec Jihočechů s přezdívkou Michal. „Určitě je to dobrý nápad. Lidi by na otevřený trénink přišli i v sezoně,“ přitakává. Nápad s otevřeným tréninkem se zalíbil i slovenské fanynce MOUNTFIELDU Ivetě (na spodním snímku). „Pro diváky je to určitě fajn. Po dlouhé letní přestávce je pro fanoušky otevřený trénink jistě zpestřením,“ přidává další kladné body zajímavé akci.

Na novince se značnou měrou podílel zástupce marketingu HC MOUNTFIELD Radek Papáček. „Celý nápad vychází ze základního konceptu přání a představ fanoušků. Naši příznivci prostě chtějí vidět, jak trénuje A-tým,“ nastiňuje. „Chceme se při pořádání podobných akcí zaměřovat právě na nabídku programu, který by diváky mohl zajímat a měl by je oslovit,“ doplňuje. Otevřený trénink byl pro diváky jistě zajímavým programem na středeční propršené odpoledne.

Do budoucna klub připravuje podobnou akci, která by mohla být ještě atraktivnější. „Chtěli bychom udělat otevřený trénink ještě těsně před sezonou, kdy už cvičení budou mít nějaký směr. Trenéři by mohli před fanoušky demonstrovat určité prvky a sehrávání mužstva,“ naznačuje Papáček s tím, že klub chce hlavně dělat podobné akce pro fanoušky, které by měly prohloubit jejich vztah ke klubu na každodenní úrovni.


Nejbližší přípravné zápasy:

PŘÁTELSKY
3. srpna
HC MOUNTFIELD-Astana 17:30

TURNAJ V JEKATĚRINBURGU
8. srpna Sputnik-HC MOUNTFIELD 15.00
9. srpna Jekatěrinburg-HC MOUNTFIELD 19.00
11. srpna Čechov-HC MOUNTFIELD 19.00
12. srpna o umístění

Podívejte se, jak probíhal první letošní trénink na první ledové ploše. Fotogalerii naleznete ZDE

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice