Banes Motor České Budějovice
30.07.2012, Radek Papáček

Jekatěrinburg se utká na jihu Čech s Mladou Boleslaví

Č.  B u d ě j o v i c e - Hokejisté významného ruského klubu Avtomobilist Jekatěrinburg jsou v Českých Budějovicích momentálně na soustředěním před startem KHL. V úterý 31. července 2012 od 17:00 hod. v Budvar Aréně navíc sehrají přátelské utkání s Mladou Boleslaví, které bude volně přístupné hokejovým příznivcům. Vstup bude vchodem nad pokladnou č. 1 směrem z parkoviště před Budvar Arénou.

Pobyt hokejového týmu z ruské KHL je významnou událostí nejen pro České Budějovice, ale pro celé jižní Čechy.

HC MOUNTFIELD se zabýval myšlenkou sehrát s Jekatěrinburgem přátelské utkání. Oproti Jihočechům, kteří nedávno vyjeli na led, jsou ale Rusové vzhledem k dřívějšímu startu KHL už v pokročilejším průběhu přípravy na ledě.

"Ze sportovního pohledu tak nebylo možné utkání sehrát. Riskovali bychom například i možnost zranění našich hráčů, kteří ještě nejsou na zápasovou zátěž připraveni," uvedl Peter Draisaitl, hlavní trenér HC MOUNTFIELD.

Sportovní úsek největšího klubu na jihu Čech však dokázal Jekatěrinburgu domluvit sehrání utkání s prvoligovou Mladou Boleslaví. "Jednali jsme o několika variantách. Nakonec se nám podařilo domluvit se s Mladou Boleslaví a zprostředkovali jsme jí tak jako soupeře," uvedl Petr Sailer, sportovní manažer HC MOUNTFIELD.

Jihočeši však přesto podstoupí bohatou konfrontaci s kvalitními ruskými týmy. Od 8. do 12. srpna totiž absolvují turnaj právě v Jekatěrinburgu, kde jim vedle domácího Avtomobilistu budou soupeři také Viťaz Čechov a Sputnik, který je farmou Jekatěrinburgu.

Už v pátek 3. srpna 2012 od 17:30 však v Budvar Aréně HC MOUNTFIELD sehraje první přátelské utkání, kdy bude hostit v premiéře tohoto léta neméně zajímavého soupeře z KHL - Barys Astana. Jednotné vstupné bude 50 Kč. Držitelé celosezonních permanentek 2012/2013 však mají vstupné na toto utkání zdarma jako výhodu své karty.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....