Banes Motor České Budějovice
31.07.2012, Michal Heřman

Při zápasech HC MOUNTFIELD viděli diváci desítky nájezdů. Nejlepší byl Šimánek

Č. B u d ě j o v i c e - Zajímá vás, kolik samostatných nájezdů se při utkáních HC Mountfield celkem jelo, kolikrát se v této disciplině představili Jihočeši a kolik jich musel likvidovat Jakub Kovář? Kdo nájezd proměnil a kdo nikoliv? Hráči HC Mountfield při utkáních extraligy jeli samostatný nájezd třiadvacetkrát. Z toho zacíli přesně v deseti případech. Na jejich branku jeli soupeři pětadvacetkrát a Jakub Kovář pustil gól jen v šestkrát.

Nejčastějším exekutorem samostatných nájezdů byl Milan Gulaš. Na branku soupeře jel nájezd devětkrát a gól dal třikrát. Nejlepším střelcem Motoru se stal Jiří Šimánek, který brankáře prostřelil ze sedmi pokusů čtyřikrát. Proti Kovářovi jel nejčastěji Petr Ton a Vladimír Růžička mladší. Oba měli tři pokusy a Kováře shodně prostřelili jen jednou.

Celková bilance v zápasech HC Mountfield je 48 nájezdů a 16 gólů. Celkem 46 nájezdů se jelo v základní části extraligy a pouze dva se jely během čtvrtfinálové série s Libercem. Jihočeši ve vyřazovací části nejeli nájezd ani jednou.

Zápasy, ve kterých byly samostatné nájezdy:
11. kolo, Mountfield - Karlovy Vary:
Diváci Motoru si na první nájezdy museli počkat až do 11. kola, ve kterém Mountfield hostil Karlovy Vary. Stav po prodloužení byl 3:3. Za Jihočechy nájezd proměnili Milan Gulaš a Aleš Kotalík. Na brankáře Kováře si naopak nepřišel Tomáš Klíma a následně ani Lukáš Pech.

13. kolo, Kladno - Mountfield:
Při hře byl v úniku faulován Milan Gulaš bývalým budějovickým hráčem Milanem Tomanem a následující penaltu Gulaš s přehledem proměnil.

18. kolo, Plzeň - Mountfield:
Ve třetí třetině fauloval českobudějovický Michael Kolarz najetého Dominika Kubalíka, který střelou nad beton prostřelil Jakuba Kováře.

20. kolo, Sparta - Mountfield:
V průběhu utkání fauloval rozjetého Gulaše obránce Radek Philipp. Českobudějovický hráč ale Pöpperleho nepřekonal. Z nájezdů to nebylo vše. Zápas skončil po prodloužení nerozhodně 2:2 a následovala dlouhá série penalt, která skončila až v osmé sérii. Rozhodující nájezd dal Jiří Šimánek.

28. kolo, Litvínov - Mountfield:
I tento duel skončil nerozhodně 2:2 a následující nájezdy měly čtyři kola. V tom posledním opět přesnou trefou duel rozhodl Jiří Šimánek.

43. kolo, Mountfield - Slavia:
Další remízový zápas rozhodla až sedmá série, ve které dal gól překvapivý nájezdník Roman Němeček. Zajímavostí na nájezdech bylo, že kromě Němečka dokázali brankáře jednou překonat už jen Vladimír Růžička mladší a Milan Gulaš.

52. kolo, Mountfield - Kladno:
Poslední kolo základní části přineslo jeden samostatný nájezd proti Motoru. Faul Jana Nováka dokázal zužitkovat exekutor penalty Marek Hovorka.

4. čtvrtfinále, Mountfield - Liberec:
Brankář Kovář musel v předposledním utkání sezony čelit dvěma samostatným nájezdům. Oba byly po faulu Františka Ptáčka. Ani Tomáš Urban a ani Milan Bartovič ale na Kováře nevyzráli.

Přehled všech hráčů, kteří prováděli samostatný nájezd v utkáních HC Mountfield:
Za Mountfield:
Jiří Šimánek - 7 pokusů/ 4 góly
Milan Gulaš - 9/3
Aleš Kotalík - 5/2
Roman Němeček - 1/1
Lukáš Květoň - 1/0
Celkem: 23/10

Proti Moutfieldu:
Petr Ton (Sparta) - 3/1
Vladimír Růžička mladší (Slavia) - 3/1
Michal Brož (Sparta) - 2/1
Yorick Treille (Sparta) - 2/0
Martin Jenáček (Litvínov) - 1/1
Dominik Kubalík (Plzeň) - 1/1
Marek Hovorka (Kladno) - 1/1
Tomáš Klíma (K. Vary) - 1/0
Lukáš Pech (K. Vary) - 1/0
Peter Jánský (Sparta) - 1/0
Tomáš Micka (Slavia) - 1/0
Michal Vondrka (Slavia) - 1/0
Tomáš Kůrka (Slavia) - 1/0
Vladimír Roth (Slavia) - 1/0
František Lukeš (Litvínov) - 1/0
Martin Ručinský (Litvínov) - 1/0
Viktor Hübl (Litvínov) - 1/0
Tomáš Urban (Liberec) - 1/0
Milan Bartovič (Liberec) - 1/0
Celkem: 25/6

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....