Banes Motor České Budějovice
10.08.2012, Michal Heřman

PRM - CEB 5:1 - Jihočeši si ve finále nezahrají

J e k a t ě r i n b u r g – Hokejisté HC MOUNTFIELD sehráli na turnaji v Rusku třetí zápas, ve kterém narazili na druholigový Molot Perm. Úvod duelu Jihčechům utekl a jak se později ukázalo, tak tento moment byl pro konečné skóre hodně důležitý. Svěřenci trenéra Petera Draisaitla náskok stáhnout nedokázali a s Permem prohráli 1:5. Jediný gól dal Jiří Šimánek. V sobotu se mělo hrát utkání o 3. místo na turnaji, ve kterém měli Jihočeši nastoupit proti Sputniku. Po vzájemné dohodě klubů bylo ale utkání zrušeno.

Začátek zápasu se náramně povedl ruskému týmu, který českobudějovického brankáře Jakuba Kováře překonal již v 5. minutě. V té se z protiútoku trefil přesně Denis Kulik. O necelé dvě minuty později to bylo 2:0, když se v přesilovce trefil Oleg Minakov. Další zajímavostí první třetiny bylo, že Perm musel v deváté minutě vyměnit brankáře. Kyslicin se totiž zranil a do branky tak šel Alikin.

Pět minut před koncem první části byl vyloučen Martin Podlešák. Perm ale tuto přesilovku nevyužil a stav se nezměnil ani ve zbývajících třech minutách, i když po faulu Glebova hráli v početní výhodě i Jihočeši. Do druhé třetiny vstoupili aktivněji hráči Motoru a výsledkem byl faul Popova. Následující početní výhoda změnu skóre nepřinesla a počáteční dobrý vstup do třetiny od Jihočechů postupně upadal.

Téměř v polovině utkání ale Jihočeši přeci jen snížili. Z úhlu propálil brankáře Permu tvrdou ranou Jiří Šimánek. Tři minuty na to padla další branka. Potřetí to bylo do českobudějovické branky. Po rychlé souhře s Kartoškinem a Semenovem se trefil Oleg Minakov. V čase 35:41 byl vyloučen hráč Permu Gromov a Mountfield měl další možnost zkorigovat výsledek.

Místo snížení ale ve vlastním oslabení skóroval Ilja Fedin a upravil tak skóre po dvou třetinách na 4:1. V úvodu třetí třetiny měl Mountfield jednu celou a jednu zkrácenou přesilovku. Ani v jedné početní výhodě Jihočeši brankáře soupeře neprostřelili. Přesilovky měl po faulech Kašpaříka a Rouska i Perm. Ani on ale další gól nepřidal. V závěru třetí třetiny zkoušeli Jihočeši hrát přes čtyři minuty bez brankáře. Toho využil v závěru Oleg Minakov a dal tak branku na konečných 5:1.

HC Mountfield čeká zítra boj o třetí místo. Pravděpodobně se bude hrát od 11 hodin a soupeře určí až poslední zápas základní části. S největší pravděpodobností se Jihočeši o konečné umístění utkání s týmem Sputniku.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....