Banes Motor České Budějovice
24.08.2012, Michal Heřman

I v hokeji se dá dát gól hlavou. Ukázal to Květoň

Českobudějovický Lukáš Květoň vstřelil Hamburku ve třetím zápase European Trophy dva góly. Výrazně se tak podílel na první výhře Mountfieldu v soutěži. Hamburk naopak utrpěl první porážku. První branku vstřelil Květoň svižným příklepem, podruhé se radoval díky odrazu puku od své helmy do sítě. Další góly bude chtít křídlo HC MOUNTFIELD přidat v nedělním duelu s nejznámějším německým klubem Eisbären Berlín.

Máte první výhru v soutěži. Jak těžký byl Hamburg soupeř?
Začali jsme dobře a pohybem jsme soupeře přehrávali. Měli jsme více ze hry, ale bohužel nás brzdilo časté vyloučení. Zbytečně jsme si zápas ke konci sami zkomplikovali. Udělali jsme tam několik chyb. Je to pořád ale příprava a musíme se z chyb ponaučit a do příště to zlepšit.

Rozhodčí hodně vylučovali. Byl zápas opravdu tak tvrdý?
To bych neřekl. Tvrdé to nebylo. Spíše šlo o přísné vyloučení. Nicméně když už to rozhodčí pískne, tak to platí a nemá cenu se k tomu vracet.

První gól jste dal svižnou střelou. Jak jste ho viděl?
Puk se mi na hokejce postavil a letěl divně. Navíc tam asi byla i teč od hokejky a tyče. Byl z toho gól a to je důležité.

Za to druhý gól si asi budete pamatovat, že? Jak se to vlastně seběhlo?
Takových gólů se moc nedává. Dal jsem ho hlavou. Puk vyletěl vysoko a rukou jsem to zkusit nemohl, tak jsem zkusil hlavičkovat. Ťuklo mě to do helmy a nevím, zda to ještě tečoval obránce, nebo zda to byl čistý průstřel. (s úsměvem)

V neděli hrajete s dalším německým týmem Berlínem. Očekáváte podobný zápas jako s Hamburgem?
Berlín bude pravděpodobně těžší soupeř. Co víme, tak jde o silnější mužstvo a nečeká nás nic lehkého. Hrajeme doma a chceme uspět i v tomto duelu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....