Banes Motor České Budějovice
01.09.2012, Petr Košatka

Vydareného mrzely zbytečně obdržené branky. Měli jsme na vítězství, říká zkušený bek

Jeden z nejdůležitějších článků českobudějovického mužstva zahlásil návrat do sestavy. Slovenský obránce René Vydarený opět po zranění navlékl dres HC MOUNTFIELD a společně se svým týmem usiloval o další body do European Trophy. Budějovičtí sice dotáhli tříbrankové manko, dovést zápas do vítězného konce se jim ale nepodařilo.
Finále uplynulého mistrovství světa. Přesně to byl do pátku poslední zápas, který René Vydarený odehrál. Důvodem jeho absence byly potíže s rukou. „Nechtěl bych je blíže specifikovat. Důležité je, že už je snad všechno v pořádku,“ těší zkušeného obránce, který patří několik sezon ke stálicím jihočeského celku.

Plány v přípravném období zranění horní končetiny příliš nenarušilo. „Naštěstí mě to příliš nelimitovalo. Přípravu na ledě jsem odstartoval pouze bruslením, teprve před čtrnácti dny jsem zapojil ruku, že bych ale musel výrazněji pozměnit svůj trénink, to ne,“ svěřil se.

Teprve v desátém přípravném utkání svého týmu se vrátil na soupisku a výkon svého týmu podpořil nejen kvalitní defensivní činností, ale také jednou asistencí. „Trochu nervózní jsem před návratem do zápasového rytmu byl, na druhou stranu jsem si říkal, že obě mužstva mají v nohách zápas z předešlého dne, což mě trochu uklidnilo,“ navazuje bronzový medailista z posledního mistrovství světa.

Hráči Budějovic do posledního odehraného zápasu nevstoupili dobře. V 7. minutě poslal rakouský tým do vedení Maxwell a těsně před první přestávkou navýšil náskok salzburského týmu na dvě branky Regier. „Dostat gól do šatny, to je vždycky nepříjemné. Mysleli jsme si, že se z toho o přestávce otřepeme, jenže jsme obdrželi třetí branku,“ kroutí hlavou jednatřicetiletý obránce Mountfieldu.

Budějovičtí celkem třikrát doplatili na hru v oslabení a soupeři věnovali solidní náskok. „Byly to takové hloupé góly z tečí a dorážek. Před třetí třetinou jsme si řekli, že se vrhneme do útoku. Už nebylo co ztratit.“ A vida. Jednoznačný zápas se proměnil v dramatickou přestřelku. Na začátku závěrečného dějství se trefil Suja, po něm přidal druhou branku Dietz a veledílo dokonal v 54. minutě Mikuš.

Zápas najednou patřil domácím a více než sedm stovek diváků čekalo na rozhodující zásah. Ten ale padnul do branky domácího týmu. „Je to škoda, měli jsme na vítězství. Třetí třetina byla z naší strany povedená, jenže jsme soupeře pustili k dorážce před vlastní brankou a čtvrtý gól byl zlomový. Sice jsme si v závěru ještě vyzkoušeli nějaké herní situace, snažili se o vyrovnání, ale už to nevyšlo,“ uzavřel René Vydarený diskuzi o pátečním odvetném utkání proti Salcburku.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....