Banes Motor České Budějovice
05.09.2012, Michal Heřman

Příprava na extraligu pokračuje. HC MOUNTFIELD vyzve plzeňské indiány

Č. B u d ě j o v i c e – Start nového ročníku hokejové extraligy se blíží a s ním vrcholí přípravné období. Na českobudějovický HC MOUNTFIELD čeká v přípravě poslední zápas. Jihočechy ve čtvrtek prověří HC Plzeň 1929. Přátelský zápas se bude hrát na ledě Západočechů a úvodní buly bude vhozeno v 17:30. Budějovice mají v přípravě nepříznivou bilanci, kterou chtějí vylepšit.

Hokejisté Českých Budějovic se ve čtvrtek večer utkají na ledě Plzně s místními indiány. Pro oba týmy jde o poslední přátelský zápas, ve kterém nejde o body. Plzeň i Budějovice mají v prozatímní přípravě zápornou bilanci výher a proher. Plzeň z devíti utkání prohrála pětkrát, Budějovice prohrály z deseti zápasů šestkrát.

Trenér Peter Draisaitl musí vyřešit post provizorní brankářské jedničky

Pro oba týmy jde tedy o zápas, ve kterém budou hrát o zlepšení sebevědomí před blížícím se startem extraligy. Mountfield má po odehraných deseti zápasech bilanci skóre 27:33. Průměr inkasovaných gólů na zápas je tedy více než tři. Kvůli poranění ruky je pro začátek sezony mimo hru Jakub Kovář a zastoupit ho tak musí jiní. Brankář Sáblík je zkušený a v přípravě toho odchytal více. Mladý Kantor ale dokázal, že i on je připraven a například v Salzburgu vychytal nulu.

Na Budějovice se v Plzni těší i útočníci Gulaš a Pletka

Plzeňský dres oblékají mimo jiné i bývalí hráči HC Mountfield. Ve čtvrtek by na led měli vyjet obránce Tomáš Frolo i útočníci Václav Pletka a Milan Gulaš. Všichni tři dříve působili na jihu Čech. Právě Gulaš s Pletkou tvoří silnou formaci Plzně, kterou doplňuje Jan Kovář. Plzeň v přípravě dala 24 gólů. Gulaš byl u devíti z nich, Pletka má pět kanadských bodů. Plzeň hraje European Trophy ve stejné skupině, jako Mountfield. V tabulce je se dvěma body poslední. Indiáni prohráli v Berlíně i Hamburgu. Doma po prodloužení porazili Kärpät a prohráli s Luleou a Brnem. Právě s Kometou hrála Plzeň svůj zatím poslední zápas v přípravě.

Poslední zápas Plzně:
HC Kometa Brno – HC Plzeň 1929 7:5 (3:3, 2:1, 2:1). Branky a nahrávky Plzně:
7. Gulaš, 15. Pletka (Gulaš), 20. Havlíček (Gulaš), 30. Kratěna (Kovář), 51. Vlasák.
Sestava Plzně: Mazanec - Hanzlík, Slovák, Jeřábek, Marušák, Frolo, St. Pierre, Houfek - Schleiss, Pletka, Havlíček, Gulaš, Vlasák (C), Kovář, Kratěna, Johnson, Heřman, Balej, Lev, Pitule, Dvořák.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....