Banes Motor České Budějovice
12.09.2012, Redakce

Přivítali jsme sezónu, jak se patří

Č. B u d ě j o v i c e - V krásném pozdně letním odpoledni proběhla v areálu Budvar arény akce Hokejové odpoledne spojená s nábory mladých hokejistů a autogramiádou hráčů a trenérů HC Mountfield České Budějovice, generálním partnerství akce se chopila společnost Ondrášovka, a.s., výrobce minerální vody.

Myšlenka uspořádat akci Hokejové odpoledne se zrodila v hlavách manažerů hokejového klubu HC České Budějovice. Manažer mládeže Aleš Krátoška k tomu uvádí: „Chtěli jsme touto akcí potvrdit, že plány našeho týmu a změny, které chystáme, nejsou jen nějakými akademickými úvahami. Jsme si vědomi, že stále náročnější ekonomické podmínky nás vyzývají k hledání nových cest komunikace s hokejovou veřejností, zvyšování úrovně vztahů se sponzory, posilování sepětí hráčů s klubem, a to už od mládežnických ročníků. V neposlední řadě jsme ale taky prostě chtěli zorganizovat akci, na které se naši hráči i jejich rodiče pobaví, dozví se něco nového. Prostě odstartovat novou sezónu se vším všudy.“

Akcí bylo v rámci odpoledne několik. Zájemci mohli sledovat exhibiční utkání HC České Budějovice : HC Lužnice, mohli se zúčastnit různých soutěží, autogramiády hráčů HC Mountfield, nebo se třeba občerstvit v jednom ze stánků. Návštěvníkům byly prezentovány ukázky z tréninkového prostředí HC ČB (flowin, power skatter, bosu, stickhandling a další) i ukázkový brankářský a střelecký trénink pod vedením hokejové legendy Romana Turka. Pro mladé příznivce hokeje byly navíc připraveny zajímavé hry o drobné ceny (slalom, střela na branku, stiga hokej a další).

Zvlášť velký zájem byl o autogramiádu hráčů HC Mountfield – zájemců o podpisy bylo tolik, že se musel upravovat program zahájení sezóny. Hráči HC Mountfield se celého odpoledně aktivně zúčastňovali i v interview na pódiu (třeba František Ptáček, či Jiří Šimánek). Největší zájem byl o Aleše Kotalíka, který převzal patronát právě nad novým ročníkem mladých hráčů ročník 2007, jejichž nábor v rámci Hokejového odpoledne probíhal.

Zejména ti nejmladší účastníci akce ocenili připravená sportoviště a tréninkové úseky, kde mohli pod dohledem zkušených instruktorů z HC zkoušet nacvičovat různé tréninkové postupy, nebo si prostě je zahrát stolní hokej, či vyzkoušet svoje štěstí v dovednostních soutěžích o „sladké“ ceny. Hráči, kteří přišli, si mohli vyzkoušet hokejový set od značky Bauer, který klub hráčům dá k dispozici. Set obsahuje tašku, rukavice, vestu, kalhoty, chrániče loktů a holení.

Moderovaným odpolednem provázela Kateřina Kristelová, u které se v rozhovorech na pódiu vystřídali hráči HC Mounfield, zástupci sponzorů celé akce a v neposlední řadě Česká Miss 2011 Jitka Nováčková. Sezónu slavnostně odstartoval vzácný host – primátor Českých Budějovic pan Mgr. Juraj Thoma.

Celá akce by se samozřejmě nemohla odehrát bez podpory sponzorů. „Chtěl bych poděkovat sponzorům celé akce – zejména, že přispěli k tomu, aby se celé odpoledne vůbec mohlo realizovat. Vím sám nejlépe, že sponzoring mládežnického hokeje je běh na dlouhou trať, sport mladých není zatím tak mediálně atraktivní. Ale i to bychom už letos rádi změnili“, zasnil se na chvíli Aleš Krátoška a pokračoval: „Moje poděkování ale patří samozřejmě celému našemu týmu, který akci připravoval, všem účastníkům – mladým hráčům i jejich rodičům, hokejistům HC Mountfield za autogramiádu, vzácným hostům, včetně pana primátora Českých Budějovic.“ Zahájení nové hokejové sezony osobně popřál všem, také zástupce hlavního partnera mládeže JETE pan ing. Antonín Ješátko.

V průběhu odpoledne přišlo do Budvar arény asi 800 hokejových příznivců, kteří si v horkém pondělním odpoledni mohli přímo na místě vyzkoušet hned několik moderních tréninkových metod ledního hokeje a poté se osvěžit chutnou minerální vodou Ondrášovka. Hokejové odpoledne se opravdu vydařilo a odstartovalo symbolicky novou sezónu 2012/2013, která, jak Hokejové odpoledne se opravdu vydařilo a odstartovalo symbolicky novou sezónu 2012/2013, která, jak doufáme, bude pro klub minimálně stejně úspěšná, jako ta loňská.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....