Banes Motor České Budějovice
14.09.2012, Petr Lundák

Navážel se do Vráblíka, vysvětluje box Martin Podlešák

Č.  B u d ě j o v i c e - Kromě zcela nového vzhledu vstupuje redakce internetového portálu www.hokejcb.cz v nové sezoně i do dalších novinek. Jednou z nich je i obsah. Tradiční ohlasy po utkání s hráči či s trenéry tak najdete nově na naší Klubové TV. Textově se budeme spíše věnovat zajímavým, mimořádným a důležitým zajímavostem v jednotlivých utkání. V prvním zápasu s Vítkovicemi jsme tak vybrali boxerskou vložku Martina Podlešáka s Karolem Slobodou v sedmnácté minutě.

Diváci v budějovické Budvar aréně sledují první utkání nové extraligové sezony. Hosté z Vítkovic vedou na jihočeském ledě 2:1 a píše se sedmnáctá minuta první dvacetimiutovky.
Zatím žádný ze zákroků nesvědčí o tom, že by se utkání mělo nikterak vyhrotit. Šťouchnutí po hvizdu rozhodčího do mladého domácího obránce Vráblíka ale nastartuje sto devadesát tři centimetry vysokého útočnímka Martina Podlešáka. První boxerská vložka startující sezony může začít. Na jedné straně urostlý domácí útočník a na straně druhé hostují Karol Sloboda.

"Nejednalo se o žádné pošťuchování, to prostě vyšlo ze hry! Rozhodčí pískl a on tam prostě naprosto zbytečně po odpískání strčil asi dvakrát do Vráblíka," odpověděl už osprchovaný Martin Podlešák, když jsme mu položili otázku, jestli se s Karolem Svobodou během utkání pošťuchovali anebo byla rvačka dílem okamžiku.
I ten, kdo v televizi příliš nekouká na boxerské zápasy musel uznat, že domácí útočník měl v bitce jasně navrch. I když si to sám nechtěl moc přiznat. O žádném knockoutu sice nemůže být řeč, ale na body by Podlešák zřejmě vyhrál.
"To já nevím, to ať posoudí někdo jiný. Asi nikdo moc nečekal, že bude první zápas takový, ale už jsem říkal, on zbytečně dohrál Romana Vráblíka. Možná mne trochu mrzí, že jsem nedohrál celé první utkání v nové sezoně, ale tohle je prostě hokej. Stalo se to, stalo," krčil rameny sto tři kilogramy vážící českobudějovický útočník.

I když šarvátka v první třetině vypadala poměrně ostře, na konci mohl pozorný divák vidět gesto fair play. Oba rváči se poplácali po zádech a svolně odjeli do sprch. Verdikt byl jasný: 5 minut plus osobní trest do konce utkání pro oba.
"Jasně, proč budeme okolo sebe jezdit pořád naštvaně? Jako zlí psi? Prostě jsme se poprali, jsme dospělí lidé a navíc se budeme potkávat za sezonu ještě třikrát. Nemusíme tu tedy nic moc řešit. Stalo se to a jede se dál," usmál se Martin Podlešák a doplnil, že i on sám se už dost těšil na start extraligy. "Díky bohu, že už to vypuklo," uzavřel Podlešák naše povídání.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice