Banes Motor České Budějovice
20.09.2012, Matěj Mayer

Utkání s Libercem aneb velký den Františka Ptáčka

Č. B u d ě j o v i c e – Nula bodů, čtrnácté místo. Taková je vizitka hokejistů HC MOUNTFIELD po dvou odehraných kolech. Napravit reputaci se budou snažit svěřenci trenéra Draisaitla v domácím zápase s Libercem. Jihočeši budou mít ještě jednu velkou motivaci. Rádi by totiž zpříjemnili večer Františku Ptáčkovi, kterého čeká v pátek velký den. Půjde totiž o jeho 1036 zápas v nejvyšší soutěži! Buďte svědky tohoto historického okamžiku i Vy! Utkání začíná v Budvar aréně v 18.15 a sledovat ho můžete živě na stanici ČT4 Sport.

O soupeři - HC BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

Liberečtí Bílí Tygři prošli přes léto poměrně velkou řadou změn. Mužstvo opustili hráči jako Tomáš Vak, Tomáš Klimenta, Martin Rýgl nebo Milan Bartovič. Nejcitelnější ztrátou byl však odchod nejproduktivnějšího obránce extraligy minulého ročníku Marka Trončinského, který dal přednost KHL. Zacelit mezery přišli zejména obránci Jakub Čutta a Juraj Cebák, přišli ale také útočníci z nichž největší respekt budí jméno Tomáše Netíka.

Vůbec nejnovější zprávou je podpis smlouvy s reprezentačním brankářem Ondřejem Pavelcem, který se nedohodl na smlouvě s Třincem a po dobu výluky tedy bude hájit branku Bílých Tygrů! Krom něj se novou akvizicí Liberce stal i obránce Edmontonu Oilers Ladislav Šmíd. „Pokud budou včas vyřízeny administrativní záležitosti a vedení Bílých Tygrů se domluví s Kladnem, jehož je Pavelec kmenovým hráčem, mohl by hájit Ondřej Pavelec branku Bílých Tygrů už v pátečním utkání v Českých Budějovicích. Jeho start v nedělním duelu Liberce s Chomutovem už je téměř jistotou," uvedl v tiskové zprávě mluvčí Liberce Martin Kadlec.

Bílí Tygři mají po dvou zápasech extraligy na kontě dva body a patří jim desátá příčka. V prvním utkání dokázali na ledě Kladna vyválčit vítězství 2:1 v prodloužení. Ve druhém zápase nepotvrdili, že do Tipsport arény se nejezdí pro body. Liberečtí se totiž museli poklonit na domácím stadionu Spartě, která si připsala vítězství 4:2.


HC MOUNTFIELD - HC Bílí Tygři Liberec
pátek 21.9.
18:15
Budvar aréna


Zaostřeno: Petr Nedvěd

Rodák z Liberce se rozhodl v pouhých sedmnácti letech emigrovat do Kanady, kde nastupoval v nejvyšší juniorské soutěži za Seattle Thunderbirds. Prožil fantastickou nováčkovskou sezonu, když zaznamenal v 71 zápasech rovných 145 bodů! Na draftu 1990 si ho jako celkovou dvojku zamluvil klub NHL Vancouver Canucks a další sezonu už odehrál v dresu tohoto týmu. Během své bohaté kariéry v NHL odehrál 982 zápasů, ve kterých vstřelil 307 branek a na 407 přihrál. V sezoně 1993-1994 dostal kanadské občanství a reprezentoval Kanadu na Olympijských hrách Lillehammeru. Od roku 2008 je Petr Nedvěd nejen hráčem, ale také kapitánem Liberce a každou sezonu patří k nejproduktivnějším hráčům. Loni zaznamenal svůj osobní rekord - 61 bodů (24+37) ve 49 zápasech a stal se extraligovým hráčem roku. Dostal se dokonce i na mistrovství světa, kde v barvách České republiky patřil také k nejproduktivnějším hráčům. A to vše ve 40. letech...

Z tábora HC MOUNTFIELD

Hlavní trenér HC MOUNTFIELD Peter Draisaitl před zítřejším zápasem doma s Libercem říká: „Pro utkání s Libercem je pro nás samozřejmě jasnou prioritou chytnout se bodově. Neustále v tréninku pracujeme na naší hře, která se musí zlepšit ve všech třech pásmech. Tedy v útoku, středním pásmu a také obraně. Na Liberec z loňské sezony nemáme dobré vzpomínky, ale i právě pro o by bylo fantastické se bodově na něm chytnout. Přál bych si to také kvůli Františku Ptáčkovi, protože utkání s Libercem bude jeho velkým dnem. Byl bych osobně velice šťasten, kdyby utkání s překonáním rekordu v počtu zápasů skončilo vítězstvím. A to by bylo nejdůležitější samozřejmě i pro náš celý tým.“

Perličky zápasu

František Ptáček vytvoří extraligový rekord!
1036. Taková bude po pátečním zápase hodnota rekordu české extraligy v počtu odehraných zápasů. Jeho autorem bude obránce HC MOUNTFIELD František Ptáček. Právě jemu bude patřit páteční večer. O této události jste si mohli přečíst sérii článků na webu hokejcb.cz.

Nastoupí Pavelec?
Tak tohle by mohlo být další okořenění zápasu. Zda nastoupí Ondřej Pavelec už v pátečním zápase, ale stále není jasné. Brankář Tryskáčů se na otázku startu v duelu proti HC MOUNTFIELD vyjádřil také v rozhovoru na portálu hcbilitygri.cz. „Ta možnost tady je. Záleží ale na trenérech a taky jestli se všechno dořeší. Jak jsem říkal, dlouho jsem nehrál, dnes jsem poprvé trénoval, takže uvidíme, jak to dopadne.“

Vzájemné zápasy ze základní části minulé sezóny

 5.10. 2011  Liberec - HC MOUNTFIELD   4:2
16.11. 2011  HC MOUNTFIELD - Liberec   2:3
28.12. 2011  Liberec - HC MOUNTFIELD   1:3
 19.1. 2012  HC MOUNTFIELD - Liberec   2:1p

Sestavy z posledního zápasu

HC MOUNTFIELD: Kantor - Ptáček, Jank, Vráblík, Vydarený, Kolarz, Frühauf - Šimánek, Červený, Kotalík - Dej, Langhammer, L.Květoň - Mertl, Kašpařík, Podlešák - Soudek, Knotek, Rousek.

Liberec: Pinc – Výtisk, Čakajík, Čutta, Cebák, Derner, A. Jánošík, Holub – Vantuch, Nedvěd, Víšek – T. Urban, Dušek, Špaček – Kica, Krejčík, Galamboš - Kudrna, Filippi, R. Vlach – J. Vlach.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....