Banes Motor České Budějovice
23.09.2012, Dominik Mihailescu

Jakub Kovář: Zápas v Pardubicích byl o tom, kdo půjde štěstí naproti

P a r d u b i c e - Jakub Kovář se v zápase proti Pardubicím několikrát výborně předvedl. Domácí tým vystřelil na brankáře Jihočechů celkem třicetkrát. Gólman Budějovic však měl největší práci spíše ve druhé a třetí třetině. V té úvodní si musel poradit pouze s pěti střelami. Ovšem ani takto málo pokusů nezměnilo nic na tom, že se stal velice platným hráčem hostů. Po zápase odcházel Kovář do šatny s infarktovým výrazem. A není se čemu divit, vždyť Mountfield vstřelil rozhodující branku třináct sekund před koncem.

Jakube, jak byste zhodnotil utkání proti Pardubicím?

Myslím si, že v dnešním zápase se ani jednomu týmu nedařilo v přesilovkách. Díky tomu padlo také poměrně málo branek. My jsme vstřelili góly po chybách soupeře.

A co branky domácích? Padly také po chybách?

Rozhodně ne. Pardubice vstřelily velice šťastné branky, po ještě šťastnějších odrazech. Myslím si, že celý zápas byl o štěstíčku a hlavně o tom, kdo za ním půjde trošku víc.

V Pardubicích jste vyhráli po velice dlouhé době. Jak je pro vás cenné toto vítězství?

Myslím si, že nám to dojde později. Samozřejmě po každé když sem jedeme, tak to víme.

Pro vás samotného to něco znamená?

Ano, já jsem zde chytal myslím šest zápasů a až teď jsem vyhrál. Vážím si toho moc, protože není moc lehké v Pardubicích vyhrát a jsem rád, že se to povedlo dnes.

Dneska byl velký počet vyloučení, jak je to těžké pro brankáře v takovém zápase ?

Pro mě se nic neměnilo, stále jsem musel chytat. Ale klukům se přesilovky moc nedařily a díky tomu padlo málo gólů.

Věřil jste, že byste ještě zápas mohli vyhrát v poslední minutě?

Abych řekl pravdu, vůbec jsem nevěřil. Já se spíš soustředil na to, abychom žádnou branku nedostali. Dokonce jsem se už smiřoval s prodloužením.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....