Banes Motor České Budějovice
25.09.2012, Miroslav Mayer

Naváže mládež na dobré výsledky?

Č. B u d ě j o v i c e - Poslední letní hrací víkend se mládežnickým týmům z Českých Budějovic náramně vydařil a ti si tak vylepšili svoje tabulkové pozice. Tentokrát by měli svoje dobré výsledky potvrdit a ukázat tak, že jejich výkonnost bude stoupat. Všechna mužstva odehrají po dvou zápasech. Nejčastějším soupeřem bude BK Mladá Boleslav, s níž se Jihočeši utkají hned třikrát.

Juniorka

Juniorka měla minulý týden v sobotu volno, ale teď ji čekají hned dva zápasy. První odehraje hned ve čtvrtek a na svém ledě přivítá Duklu Jihlava. Dukle patří desáté místo se ziskem osmi bodů. Ovšem hned šest bodů dokázala vybojovat na hřištích soupeřů. V posledním kola prohrála doma s Plzní 0:5 a ve čtvrtek prohrála 0:3 na Kladně. Poslední dvě kola tak Dukle příliš nevyšly a bude se určitě snažit tuto sérii ukončit. Jihočeši naopak budou chtít přidat třetí vítězství v řadě a uklidnit se tak po neúplně povedeném začátku soutěže. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 18.30 v Budvar aréně.

V sobotu pak zajíždějí junioři do Brna na zápas s Kometou. Kometě se zatím nedaří, když je se čtyřmi body třetí od konce. Navíc doma zatím vybojovala jen jeden bodík a šance budějovického mužstva tak nejsou vůbec malé. O minulém víkendu Kometa prohrála v Chomutově 2:5 a doma prohrála s Kladnem 1:2. Tentokrát by se v Brně určitě dal uhrát pro Jihočechy příjemný výsledek.

Starší dorost

Dorostenci dokázali dvakrát za sebou vyhrát a tentokrát budou hrát dva zápasy za sebou na svém ledě a mají šanci tuto sérii ještě zlepšit. Pátečním soupeřem bude BK Mladá Boleslav. Ta je navíc v tabulce poslední se ziskem tří bodů. Venku zatím nezískala ani bod a dala jen dvě branky. V posledních dvou zápasech nejprve Bruslaři prohráli v Jihlavě 1:4 a pak podlehli doma Hradci Králové 2:3. Před Jihočechy tedy stojí povinnost vyhrát a připsat si tak další tři body. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 v Budvar aréně.

Hned druhý den přijedou Bílí Tygři Liberec. Tygři jsou v tabulce na druhém místě a na špičku tabulky ztrácejí jen jeden bod. Navíc oba své duely na hřištích soupeřů dokázali Tygři vyhrát. Naposledy porazil Liberec doma 4:2 Písek a podlehl Jihlavě 2:3. Tento soupeř bude pro českobudějovické dorostence tvrdým oříškem a ukáže se síla současného kádru. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Extraligový tým odehraje také dva zápasy, ale oba na hřištích soupeřů. V pátek budou hrát v Mladé Boleslavi. Bruslaři jsou pátí se ziskem šesti bodů, ale se záporným poměrem branek. Doma zatím sehráli jedno utkání a to prohráli. V minulém kole vyhráli v Táboře 2:1. Bude se jednat skoro o souboj sousedů v tabulce a tak se očekává vyrovnaný zápas.

V neděli nebudou budějovičtí dorostenci vážit moc dlouhou cestu za soupeři. Jedou totiž k jihočeskému derby zápasu do Tábora. Tým z Tábora je zatím bez zisku jediného bodu na posledním místě tabulky. Pro budějovické hráče by vyhrát toto derby nemělo být nepřekonatelnou překážkou. V zápase jsou určitě favority.

Mladší dorost B

Ligový dorost, jako třetí mládežnický tým, narazí v pátek na Mladou Boleslav. B tým z města aut zatím nebodoval a je na dně ligové tabulky. Jihočeši mají na svém kontě plný bodový zisk a body by mohli přivést i z tohoto zápasu.

Ve svém druhém zápase na domácím ledě přivítají ligoví dorostenci Znojmo. To zatím slavilo jedno vítězství ze dvou zápasů a jeho síla se nedá příliš odhadnout. Přesto by výhoda domácího ledu měla hrát svoji pozitivní roli. Zápas se odehraje v nedělo od 15.30 v Budvar aréně.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....