Banes Motor České Budějovice
29.09.2012, Roman Zajíček, Michal Špírek

JUN: KOM-CEB 5:0 - Budějovičtí střelci na brněnskou obranu nevyzráli

Č. B u d ě j o v i c e - V pátek jasně prohrál na ledě Komety HC MOUNTFIELD a o den později s přídělem odjíždějí i českobudějovičtí junioři. O vítězi duelu se rozhodlo ve druhé dvacetiminutovce, kterou po bezbrankové první části vyhráli domácí 3:0. Gólman Brna Zelenka si připsal čisté konto.

Úvod velice svižné první třetiny patřil Kometě, která na svého soupeře vlétla ve velkém stylu, leč gólu se nedočkala. Gólman hostů se ukázal v dobré formě, když pochytal několik solidních šancí brněnských juniorů. Nejprve Dujsíkovu ránu vyrazil pravým betonem, následně si musel poradit i se střelou Lašáka. K zaznamenání byly i dva nájezdy na brankáře Jihočechů, ale většinou některý z útočníků selhal v koncovce. Brňanům patřila první desetiminutovka.

To Mountfieldu patřila ta druhá. Trpělivě vyčkával a čekal na rychlé brejky. Po chybách brněnské obrany měl dvě velké šance Luboš Rob, ale Daniel Zelenka ukázal, proč si vybojoval pozici třetího brankáře v seniorském týmu Komety. První třetina byla také ve znamení faulů, sudí Jeřábek rozdal celkem pět menších trestů, ale žádné početní výhody využity nebyly. Do šaten se tedy šlo za stavu 0:0.

To druhá třetina byla v jasné režii Komety, která nasázela do sítě gólmana Bláhy hned tři branky. První obstaral již v první minutě Petr Mrázek, jenž se nejlépe zorientoval na brankovišti a důrazně zakončil – 1:0. Budějovický strážce svatyně musel být neustále v pozoru. Krásnou ránu na něj vyslal Boček a Bláha musel vytasit perfektní semafor. Běžela osmadvacátá minuta a hosté podruhé kapitulovali. Před bránou nechali zcela volného Tomáše Buhaje, a ten se trefil náramně, rovnou do šibenice – 2:0. Hostujících šancí moc nebylo a pokud se někdo dostal před Zelenku, brněnský brankář ukázal své kvality.

Mountfieldu vůbec nešly přesilovky, co hůř, v jedné se Kometa dostala do brejku a zakončujícím Adamem Raškou rozesmutnila Bláhu potřetí – 3:0. V závěru druhé dvacetiminutovky mohli Brňané přidat ještě jednu branku ve dvojnásobné přesilovce, což se již nestalo. Ani oddechový čas Pavla Pazourka nezabral.

Hostům dnes nebylo přáno, aby se dočkali snížení. V poslední periodě odehráli několik přesilovek, ale Zelenka byl fantomem brněnského brankoviště. Nikdo ho do konce utkání nebyl schopen překonat. V klidu hrající domácí, ještě přidali dva góly a bylo definitivně rozhodnuto o tom, že po seniorech si odvezou solidní výprask i budějovičtí junioři. Nejprve čtyři minuty před koncem překonal budějovického brankáře Pavel Pospíšil - 4:0. Hosté reklamovali postavení útočícího hráče v brankovišti, ale marně. Mezinárodní rozhodčí Jeřábek gól uznal.

Po gólu v oslabení přidala Kometa i branku v přesilovce. Ve dvojnásobné početní výhodně zakončil prakticky do prázdné brány Jan Lašák - 5:0. Družina kouče Pavla Pazourka si tak připsala teprve první domácí vítězství. Hosté jedou domů bez bodu.

Ohlasy po zápasu
Pavel Pazourek: Náš výkon nebyl špatný. Hráli jsme trpělivě, zodpovědně a nepustili jsme soupeře do nějakých šancí. Konečně se nám dařilo v útoku, pět branek je solidní počin. Trošku mě mrzí poslední třetina, kdy jsme se nechávali často vylučovat.

Aleš Krátoška: Kometa vyhrála zaslouženě. Ve druhé část jsme nepokryli dvě dorážky, další branku jsme dostali po chybě z rohu kluziště. I když jsme si ve třetí části dokázali vytvořit tlak, naši hráči byli nedisciplinovaní. Místo abychom dávali branky, seděli jsme na trestné. Někteří naši hráči navíc neměli přístup, jaký měl být.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice