Banes Motor České Budějovice
23.10.2012, Petr Lundák

Peter Draisaitl: Nemůžeme být naivní, to je ve sportu to nejhorší

Zatímco část jeho svěřenců poctivě odstartovala pondělní trénink v posilovně, on se pohodlně posadil do místnosti pro pozápasové konference a ochotně odpovídal na řadu otázek. Trenér HC MOUNTFIELD Peter Draisaitl po uplynulém víkendu musí přemýšlet, jak zase hráče navést na vítěznou vlnu. Ale sny o hokeji se mu zatím nezdají. „Spím výborně,“ pousměje se hned ze začátku rozhovoru.

O víkendu přišly po dobrých zápasech zase dvě prohry a jen dva vstřelené góly. Máte už recept na nepříliš vyrovnané výkony mužstva?
To musíme vyřešit, protože nám se zápasy pořád v jednom kuse opakují. Nastoupíme do utkání vždycky dobře, ale když potřebujeme góly na obrat zápasu, tak je nemůžeme najít. Ale to je pořád to samé, všechno se nám točí dokola.

Jak tedy z toho ven?
Musíme umět poskládat pár detailů, abychom vyhrávali. Výborného gólmana máme a pak potřebujeme další hráče, kteří zejména při power-play (přesilových hrách) zápas rozhodnou, což se u nás také opakuje celou sezonu. V přesilovkách se rozhodují zápasy a my je tam prostě nevyhráváme.

Pořád je ještě většina sezony před vámi, pořád se s tím tedy dá ještě něco dělat. Vnímáte to také tak v kabině?
Souhlasím. Pořád je dost času. Ale určitě nesmíme být naivní, což je ve sportu to nejhorší, co můžeš udělat. Rozhodně nemůžeme na něco čekat. Máme tady velice složitě rozjetou sezonu, ale my se musíme zase obrátit na naši pozitivní cestu a pracovat s tím, co máme.

Mohlo by se zdát, že marodka vás připravila o tahouny v týmu, ne?
Bylo toho dost. Jenže pozor, pořád máme dost hráčů na ledě, kteří by měli tým táhnout. Nemůžeme pořád čekat na někoho, kdo by nám pomohl. To by byla fatální blbost. Navíc zranění hráči nejdříve potřebují pomoci hlavně sami. U dlouhodobě zraněných mluvíme o dvou až třech týdnech, než se dostanou do zápasového tempa. Například Kytka (Lukáš Květoň) se zatím také rozehrává. Ale pořád nás fáze integrace zraněných ještě čeká!

Pokračování rozhovoru s Peterem Draisaitlem čtěte v Hokejklubu č. 7, které vyjde ve středu 24. listopadu k utkání HC MOUNTFIELD - HC VERVA Litvínov.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....