Banes Motor České Budějovice
24.10.2012, Petr Lundák

Pavel Kantor: Spíš jsem myslel na jiný blafák, ale neměl jsem si myslet asi nic

Č. B u d ě j o v i c e - Dělal, co mohl. Dokonce chytil dva samostatné průniky Chemiků. Jenže na ten třetí byl krátký. Brankář Pavel Kantor nestačil pouze na nájezd, který nařídil rozhodčí za faul Martina Hanzala, Michala Trávníčka. A to měl paradoxně domácí tým výhodu hned dvou mužů na ledě. Právě v tomto okamžiku se celé utkání s Vervou Litvínov lámalo, bohužel pro domácí celek. Ten už má tak třetí prohru v řadě.

Budete Pavle se mnou souhlasit když řeknu, že zápas zřejmě rozhodl nájezd Michala Trávníčka? Jak jste to vůbec viděl vy, opravdu tam Martin Hanzal fauloval?
Hlavně jsme tam udělali chybu na naší obranné modré čáře, z toho hned vyjel sám hráč na bránu. Soustředil jsem se tedy vyloženě jen na něj. Jeho první pokus jsem chytil a pak abych řekl pravdu, vůbec nevím, že by ho někdo atakoval. Posuzovat, jestli byl nebo nebyl faul, tedy nemohu a nebudu.

Když rozhodčí nařídil trestné střílení, věděl jste už, jak by mohl eventuelně Michal Trávníček svůj nájezd zakončit?
Nevěděl, nevěděl. Spíš jsem si myslel, že tentokrát půjde na druhou stranu, než šel při svém prvním blafáku, ale nakonec asi bylo lepší si nic nemyslet (odmlčí se)... Udělal to dobře a popravdě řečeno, vykoupal mne do prázdné brány.

Na druhou stranu jste v průběhu hry ale chytil další dva samostatné průniky.
To bylo tím, že my jsme potřebovali dát gól, a tak jsme se tlačili více dopředu. Pak samozřejmě vznikají brejkové situace, což je logické. Bohužel nám dnes ani chycené šance nebyly nic platné.

Co tedy podle vás chybělo k výhře?
(usměje se) Góly! Ale ne, my hrajeme zápasy pořád dokola. Prostě dáváme málo branek, jednu anebo maximálně dvě. Pak je už opravdu jedno, kolik gólů dostaneš. Nedáš gól, nemůžeš v žádném případě vyhrát, to je jasné!

Netušil jsem, že bude nájezd

Tak se pozná správný kapitán, dá dva góly a zařídí tři bodíky! Přesně podle tohoto hesla se řídil ve středečním duelu HC MOUNTFIELD proti severočeskému HC Verva Litvínov kapitán hostů Michal Trávníček, který se postaral hned o dvě branky. Dlouho nerozhodný stav právě ukončila Trávníčkova trefa po nařízeném trestném střílení ve třícáté minutě, která měla velký podíl na celkovém výsledku utkání.
Jak sám střelec viděl první branku svého týmu? "Pokaždé, když se vám nepodaří dál gól při přesilovce pět na tři, tak je to impuls pro druhé mužstvo. Ale sám osobně jsem si už věřil na svůj první nájezd, ten mi však domácí golman chytil. Ale opravdu jsem potom netušil, že by mohlo být trestné střílení. Rozhodčí to ale tak nařídil," poznamenal po zápase litvínovický kapitán Michal Trávníček.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....