Banes Motor České Budějovice
18.11.2012, Miroslav Mayer

CEB-TRI 3:1 - V krásném zápase Jihočeši přehráli Oceláře

Č. B u d ě j o v i c e - Hokejisté HC MOUNTFIELD sehráli s týmem Oceláři Třinec výborný zápas, ve kterém byli po většinu času lepším týmem a diváky bavili svým útočným pojetím hry. Hrdinou zápasu byl domácí brankář Pavel Kantor, který přišel o svoji nulu až v samém konci zápasu, když se mu podařilo vychytat nejlepšího střelce soutěže Růžičku.

Domácí hráči se na Oceláře vrhli s obrovskou chutí a zasypali Hamerlíka množstvím střel. Hosté přečkali úvodní domácí tlak a pak zahrozil Peterek, který málem překonal Kantora. Na chvíli byli hosté aktivnější a Kantor se měl co ohánět. Poprvé se domácí hala radovala při přesilové hře domácího mužstva, když ťukes domácích zakončil Martin Hanzal. Velkou šanci Ocelářů měl Růžička, který jel sám na branku, ale Kantor, spolu s obráncem, jeho nájezd zlikvidoval. Domácí měli velkou příležitost zvýšit svůj náskok při přesilovce pět na tři, ale i přes velký tlak se hosté ubránili. I nadále si domácí zachoválali převahu a stále bombardovali Hamerlíka v brance, ale v první třetině další branka už nepadla. První dvacetiminutovku byl k vidění výborný hokej, který diváky bavil.

Hned na začátku druhé části hráli Oceláři přesilovou hru, ale nedařila se jim. Navíc těsně po jejím skončení se do puku opřel Martin Podlešák a jeho střela propadla Hamerlíkovi do branky. Netrvalo dlouho a domácí se radovali potřetí. Knotek tvrdě pálil, Hamerlík vyrazil jeho střelu jen před sebe a tam byl připravený Jiří Šimánek, který přehodil Hamerlíka. Po tomto gólu se do branky Ocelářů postavil Šimon Hrubec. Do provozní teploty se dostal i díky přesilovce domácích. Oceláři měli velkou šanci na skórování při přesilovce pět na tři, která trvala skoro dvě minuty. Kantor zasahoval po střelách Růžičky a Květoně a domácí se ubránili. I v dalším průběhu třetiny ukazoval Kantor svoje kvality zvláště při nájezdu Růžičky. Po druhé části vedli Jihočeši zaslouženě už o tři branky.

Ve třetí části domácí kontrolovali hru, ale snažili se i přidat další branku. Diváci oceňovali krásné kombinace útočného tria z NHL. Oceláři se nevzdávali a nejvíce hrozili při přesilovce, když Kantor vyrazil Peterkovu teč po krásné souhře hostů. Svůj další nájezd neproměnil čarostřelec Růžička. Ke konci zápasu hráli domácí v moc velkém klidu a tak Oceláři trestali. Josef Hrabal plácl do puku a ten se odrazil od tyčky do branky. Jihočeši se vzpamatovali a nepustili hosty k závěrečnému náporu a své vítězství uhájili. Diváci viděli krásný hokej, ve kterém byli hráči HC MOUNTFIELD lepší a zaslouženě zvítězili.

Přehled branek
ČasStřelec1. asistent2. asistent
6:41 Hanzal Prospal Kotalík
21:36 Podlešák Mertl Dej
22:45 Šimánek Knotek
57:05 Hrabal Polanský

Střely na branku
MOU TRI
Květoň4
Jank4
Prospal3
Ference3
Kotalík3
Ptáček3
Dej3
Mertl3
Hanzal3
Vráblík2
Podlešák1
Knotek1
Šimánek1
Suja1
Langhammer1
Vydarený1
CELKEM37
Peterek4
Zíb4
Hrabal3
Polanský3
Růžička3
Zagrapan2
Galvas2
Varaďa1
Roth1
Květoň1
Rákos1
Bonk1
Ovčačík1
Klimenta1
CELKEM28

Statistika vhazování
MOU TRI
Mertl9/12 - 75%
Hanzal14/21 - 66,6%
Kotalík2/3 - 66,6%
Květoň2/3 - 66,6%
Langhammer7/14 - 50%
Podlešák1/2 - 50%
Knotek4/9 - 44,4%
Prospal1/5 - 20%
Šimánek0/1 - 0%
CELKEM40/70 - 57,1%
Růžička1/1 - 100%
Peterek9/17 - 52,9%
Rákos3/6 - 50%
Bonk13/29 - 44,8%
Polanský4/14 - 28,6%
Varaďa0/1 - 0%
Zagrapan0/2 - 0%
CELKEM30/70 - 42,9%
Nejlepší hráči
MOUNTFIELD TŘINEC
PAVEL KANTOR
Martin Podlešák
Andrew Ference
ŠIMON HRUBEC
Josef Hrabal
Jan Peterek

Ohlasy po zápasu
Peter Draisaitl (České Budějovice): "Možná jsme nebyli suverénní celých šedesát minut, ale vyhráli jsme zaslouženě. Soupeř si také vytvořil šance, ale brankář Kantor nás v posledních zápasech drží, což nás těší. Škoda, že v závěru přišel o nulu, ale to je detail. Pro nás jsou důležité body."

Pavel Janků (Třinec): "Domácí vyvinuli v úvodu velký tlak a jenom zásluhou Hamerlíka nevedli větším rozdílem. Ve druhé třetině nám však Budějovičtí odskočili a potom jasně kontrolovali vývoj. Chtěli jsme se ještě dostat do zápasu, ale náš gól přišel pozdě."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....